mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vicces Fegyelmi Bizottság: lökésért kettő, balhéért egy meccses eltiltás jár!

Tiszta hülyét csinál magából az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. Mint korábban már foglalkoztunk azzal, hogy a honi sportsajtó lényegében „agyonhallgatja” a Puskás Akadémia-Vidi mérkőzésen balhét, sőt, a Fegyelmi Bizottság sem talált semmi kivetnivalót abban, hogy a Vidi játékosok megkergették a Puskás játékosait. Csányi Sándor MLSZ-elnök azonban az asztalra csapott, fellebbezése hatására jött is a „nagyon kemény”, egymeccses büntetés, miközben egy NB II-es játékost két meccsre tiltottak el egyetlen lökésér.

Mint korábban megírtuk, az MLSZ szerint a Puskás Akadémia-Vidi meccs televíziós felvételén nem látszik az, hogy bárki meg akart volna ütni vagy rúgni bárkit. Mint ahogy az sem látszik, hogy„valakik kergettek valakiket”, mely során Benczés Miklós a földre került.

Érdekes módon Csányi Sándor, az MLSZ elnöke látta azt, amit a Fegyelmi Bizottság tagjain kívül mindenki látott, így ő maga fellebbezett a döntés ellen.

A Fegyelmi Bizottság tagjai pedig ismét totális hülyét csináltak saját magukból, mert azzal, hogy mégis eltiltottak két játékost, azt bizonyították, hogy vagy az MLSZ elnöknek köszönhetően megjavult a szemük, vagy azt, hogy már az első eljárásban is látták azt, amit mindenki más, csak nem akartak (mertek) eltiltani Vidi játékost.

A csattanó akkor jön, amikor kiderült, hogy a kergetőzésért, rugdosásért milyen „kemény” büntetést szabtak ki, hiszen a hivatalos közlemény szerint „A FEB új eljárás elrendelése alapján megtartott fegyelmi tárgyaláson Scepovic Marko és Hadzic Anel (mindkettő MOL Vidi FC) labdarúgókat a Puskás Akadémia–MOL Vidi FC mérkőzés lefújása után, a levonuláskor tanúsított sportszerűtlen magatartásért 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre eltiltotta. A Varga József (Puskás Akadémia) ellen elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.”

Hozzá kell tenni, azt, amit Scepovic és Hadzic csinált, nagyon nagy jóindulattal lehet a sportszerűtlen magatartás kategóriába sorolni, de ami ennél is viccesebb, hogy amíg a Vidi két játékos egy meccset kénytelen kihagyni, addig például a Zsiga Ervin, a Kaposvár játékosa kettőt, mert amikor a labda játékon kívül volt ellökte ellenfelét, az andráshidai Kalamár Milán pedig azért pihen két meccset, „ mert amikor a labda játékon kívül volt buktatta ellenfelét”.

 



Három ok, amiért nem tart sehol a válogatottunk, és még ki is eshetünk a Nemzetek Ligájából! Sigér Dávid: Meg kell nyernünk a bajnokságot!