mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Fogadni mernék, hogy....

Igen, fogadni mernék, hogy tegnap sok magyar „szurkolónak” úszott el a pénze a Vidi meccsén. Kíváncsi lennénk ugyanis, mennyien fogadtak mondjuk a 3,5 fél gólnál több lesz a meccsen opcióra, arra számítva, hogy a Vidi beleszalad egy kiadós verésbe Angliában. Nem szaladt bele, sőt! Bár kissé visszás lehet, de van olyan, amikor a vereség győzelemmel ér fel, és a tegnapi meccs ilyen volt.

Bevallom, fogalmam sincs, mit mondhatott Marco Nikolics a Vid játékosainak a meccs előtt. Jómagam a „mennyei megyeiben” edzősködöm, minden meccs előtt a győzelem reményében és ezzel az utasítással küldöm pályára a csapatot. Sőt, azt szoktam mondani, hogy nincs olyan, hogy ez "vállalható vereség volt", mert azért nem jár pont, a bajnokság (csoportkör) végén pedig nem kapunk érte jutalmat, de a Chelsea azért mégiscsak a Chelsea. És bár nem vagyok kishitű, azért azt mégsem gondolom, hogy az elő-elő selejtezőben botladozó Vidi mestere épp Angliában érezte csapatát esélyesnek.

De teljesen mindegy, mi hangzott el az öltözőben a meccs előtt (és után), a tény az, hogy a Vidi olyat tett, amit magyar klubcsapattól már nagyon régen nem láttunk.
Stabilan védekezett, nem feladva a támadás lehetőségét egy igazi európai topcsapat ellen, amelynek játékosai minden héten olyan iramú meccseket játszanak, aminek még a nézésében is elfáradnak a mi fiaink.

A Vidinél azonban nyoma sem volt a BL-selejtező selejtezőben látott gyenge játéknak, kis szerencsével akár gólt is szerezhetett volna, sőt, akár nagyobb meglepetést is szerezhetett volna.

Azt sem tudom, hogy Fehérváron most elsőbbséget élvez-e az Európa Liga – bevallom, a sorsolás pillanatában azt mondtam, innen akár tovább is lehet jutni – a bajnoksággal szemben, de vállalom, hogy semleges szurkolóként annak örülnék, hogy a Vidi minden erejével az El-re koncentrálna.

Mert őszintén mondom: a Vidinek – amely csapat korábbi játékát magam is szapultam, de azt vallom, amikor dicsérni kell, akkor dicsérni kell – köszönhetően újra jó magyar szurkolónak lenni!



Végre egy kapitány aki látja: az arab bajnokságban nem lehet a válogatott meccsekre felkészülni! A szakmai igazgató szerint Csank János legnagyobb hibája, hogy a csapatnál maradt!