mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Végre egy kapitány aki látja: az arab bajnokságban nem lehet a válogatott meccsekre felkészülni!

Dzsudzsák Balázs nem került be Marco Rossi első válogatott keretébe, mert nem volt csapata. Dzsudzsák Balázs nem került be Marco Rossi második válogatott keretébe sem, mert bár már van csapata, Rossi szerint az arab ligában nem lehet felkészülni Európára!

Pénz, napfény csillogás....megérte?

Összeszámolni nem lehet, hány alkalommal írtam le, hogy Dzsudzsák Balázsnak már nem nagyon van helye a válogatottban. Elpazarolta, eladta a tehetségét, most pedig immár évek óta a pénzkereső, pocakos arab ligában játszik, ahol sem erőnlétileg sem taktikailag nem lehet felkészülni egy franciák, angolok, spanyolok, de még csak a lengyelek, oroszok vagy osztrákok, görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőre, tétmeccsre.

Ezt évek óta láthatjuk a pályán, ahol Balázs inkább a toporzékolással és a föld ütögetésével hívta fel magára a figyelmet, mint a játékával. Mégis minden kapitány kötelességének érezte meghívni a válogatottba, és ráaggattak olyan feladatokat – mint például a csapatkapitányi pozíció – melyhez semmilyen emberi tulajdonsága nincs.

Most viszont úgy látszik, fordult a kocka, hiszen Marco Rossi elsőre nem küldött meghívott Balázsnak, mert nem volt csapata. Most ugyan már van, de miután Dzsudzsák, immár sokadszorra, a kevesebb pénzzel járó európai játék helyett a milliókat fizető „pocakligát” választotta, kapitányunk ismét kihagyta őt a keretből.


Hol van már az az idő, amikor Dzsudzsák meghatározó játékosa volt a nemzeti csapatnak?

Balázs esetében örömteli, hogy végre talált magának csapatot. Amióta az al-Ittihad Kalbához igazolt, két meccsen játszott, az egyiken negyvenöt, a másikon nyolcvankilenc percet. Nyilvánvaló, hogy a hosszú kihagyást követően még nincs topformában, de az idő előrehaladtával ez minden bizonnyal változik. Meglátjuk, hogyan alakul a sorsa, ha jó formában és kondícióban lesz, visszatérhet a válogatottba. A képességei alapján ott a helye, ugyanakkor az arab emírségekbeli bajnokságot nem lehet az európai bajnokságokhoz mérni. Tudom, Balázs közel állt ahhoz, hogy Hollandiában, Németországban vagy Angliában folytassa, sajnálom, hogy nem jött össze – mondta Marco Rossi, majd hozzátette, ezúttal nem közölte személyesen a döntését Dzsudzsákkal.

Információink szerint azért más is van a háttérben, Dzsudzsák kifejezetten zokon vette a mellőzöttséget, hiszen nem szokott hozzá, hogy nem valaki nem esik hasra előtte.

Úgy látszik, végre ideje megbarátkoznia ezzel a gondolattal!



Sallói István sportigazgató még a hazaadás alapvető szabályával sincs tisztában! Fogadni mernék, hogy....