mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Van még lejjebb?

Nagy kérdés, hova tud még tovább süllyedni a magyar futball? Az biztos, hogy az előző fordulóban parádés visszavágót produkáló Honvéd most nem tudta megismételni teljesítményét, így sikerült kiesni egy luxemburgi csapat ellenében az Európa-ligából, bebizonyítva azt, hogy pont azért játszanak csapataink már júliusban selejtezőt, mert ezt a szintet képviseljük - vagy még ezt sem!

Progres Niederkorn.
A kispesti szurkolók sokáig ízlelgetik, átkozzák majd ezt a csapatnevet.

A luxemburgi csapat nem egy világverő alakulat, igaz, tavaly az Európa-liga első fordulójában a a skót Rangers FC csapatát is legyőzték.

Most meg a Budapest Honvédot úgy, hogy a magyar csapat az első meccsen 1-0-ra nyert, ám a visszavágón lényegében semmit nem mutatott abból a sportból, amit úgy hívnak: futball.

Aki még mindig nem lenne tisztában a magyar futball helyzetével, annak elmondom: augusztus 3-án reggel a négy, európai kupasorozatban induló csapatunk közül már csak egy „van életben”.

A Vidi első fordulós szenvedése után a Ludogorec  kiejtése bravúrnak is vehető – és kérem, mindenki hagyja abba azt, hogy ez csak a játékvezető miatt történt meg, mert egyrészről az idegenbeli döntetlen is kellett a sikerhez, másrészről egyszer végre egy magyar csapat is kijöhet előnyösen egy játékvezetői tévedésből.

A Fradi úgy esett ki az első fordulóban, hogy az izraeli ellenfél az első meccs utolsó percében egyenlített, és bár a zöld-fehéreknek a visszavágón mindenképp gólt kellett volna szerezniük, egyetlen egyet sem lőttek kapura.

Az Újpest legalább elhozott Budapestre egy sztárcsapatot, a Sevilla ellen egyetlen percig sem voltak esélyesek a lilák, de legalább gólt tudtak szerezni hazai pályán.

A Honvéd ismét a gödör aljára lökte a lelkesedőket, a Progres Niederkorn elleni 2-0-s vereség, és kiesés minden volt, csak papírfirma nem.
Viszont valahol, valakinek nagyon jól fizetett.




Úgy néz ki, magyar edzőnek ehhez a Kisvárdához nem szabad adnia a nevét! Mindent le kell rombolni, mindenkit ki kell rúgni, és onnan újra felépíteni a magyar focit!