mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Kisvárdában 14 légiós és mindössze 2 magyar játszott a hétvégén!

Kisvárdán a szurkolók csodaként élik meg, hogy városuk csapata feljutott az NB I-be. Arra azonban talán senki nem gondolt, hogy az NB II-ben hősként tisztelt játékosok közül valószínűleg nem sok mindenkit láthatnak majd ősszel a pályán. A Kisvárda ugyanis a hétvégi felkészülési mérkőzésen 10 légióssal a kezdőben állt fel, csereként pedig még négy légiós áll be. 

Korábban kifejtettem, esélyünk sincs értelmezhető válogatottat összerakni, mert egész egyszerűen a magyar játékosok már lényegben nem is játszanak a magyar bajnokságban. Egészen pontosan az előző idényben az Nb I-ben pályára lépő játékosok fele külföldi volt. És mivel mindössze 12 csapat szerepel az NB-ben, ez azt jelenti, hogy a honi bajnokságban alig 100-120 magyar játékos mutathatja meg tudását a szövetségi kapitánynak. 

Azt pedig mindenki tudja, hogy a külföldi csapatokat sem lepik el a jobbnál-jobb magyar futballisták, ám a szóba jöhető mondjuk 100 potenciális labdarúgóból – és itt most semmilyen „szűrés” nincs, azaz tudás alapján nem zártunk ki senkit – igen nehéz összerakni egy jó válogatotta. 

Úgy, hogy közben figyelembe kell venni az U21-es csapat igényeit is.

Valamilyen módon szabályozni kellene a légiósok számát, mert ez így nem mehet tovább.zombaton például az első osztályba frissen feljutó Kisvárda lépett úgy pályára, hogy a kezdőben egy, csereként pedig még egy magyar volt. Sikerült is világraszóló 1-0-ás győzelmet ünnepleni a FC Lokomotiva Kosice ellen! 


A Felipe (Minca) - Lukjancsuk (Zanko), Parcvanija, Vári B. - Lucas (Mitosevics) - Melnik (Kovácsréti), Karaszjuk, Misic, Protics - Ilics (Sassá), Sinder összetételű csapat bizonyítja, a klubházban gőzerővel dolgoztak a klub vezetői, hogy új játékosokat igazoljanak, nagy gond, hogy nem magyar játékosokkal szeretnének sikert eléni.

Miközben ez a tendencia minden csapatnál, addig a szurkolók, újságírók, szakemberek mind-mind arra vágynak, hogy a 2020-as Eb-n ott legyen a csapatunk, de úgy néz ki, válogatottunk lassan csak úgy lehet, ha a nálunk játszó külföldieket honosítjuk!



Pénz beszél! Fabrizio Ravanelli: Marco Rossi vezetésével a magyar futball visszakerül oda, ahova való