mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mennyire bünteti magát az MLSZ a rendezői hiányosságok miatt?

Ismét lecsapott a Fegyelmi Bizottság. A Ferencváros például 4 milliót, a Pécs 1,5 milliót fizethet be rendezői hiányosságok miatt az MLSZ kasszájába. Adódik a kérdés, hogy vajon a Fegyelmi Bizottság mennyire büntette meg saját magát, azaz az MLSZ-t a Magyar Kupa döntőjében tapasztalt rendezői hiányosságok miatt.

A Magyar Kupa döntőben ugyanaz történt, mint a Ferencváros-Diósgyőr meccsen. Ott mégsem kapott a rendező büntetést rendezői hiányosságok miatt!

Több alkalommal volt már arról szó, hogy a Fegyelmi Bizottság rommá bünteti a csapatokat, néha mondvacsinált indokokkal, nevetségesen magas összegekre.
Tegnap például kiderült, hogyA FEB az FTC–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 4.000.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A súlyos büntetés döntő mértékben annak tudható be, hogy a pirotechnikai eszközök füsthatása miatt a játékvezetőnek 2.5–3 percre félbe kellett szakítani a meccset, továbbá a B1 szektorban használt pirotechnikai eszköz csonkolásos sérülést okozott egy 6 éves gyermeknek, akit mentő szállított el a sportlétesítmény területéről. A FEB továbbá elrendeli a Groupama Aréna (Stadion) „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását."

Nem járt jobban a Pécs sem, akiknek szurkolói egy játékvezetői tévedés után rohantak a pályára. A klubot – amely egyébként az óriási tévedés miatt elbukhatja a feljutást – szintén elmeszelte az MLSZ.

A tájékoztatás szerint A FEB a Pécs–Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint a rend nem megfelelő biztosításáért és szurkolóinak súlyos rendzavarásáért 1 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet jelenleg az NB III férfi felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő felnőttcsapata 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását.

Többször felmerült már bennem a kérdés, hogy vajon amikor az MLSZ szervez mérkőzést, és ott történik valamilyen rendbontás, akkor ki fizet kinek a szervezői hiányosságok miatt?
Van-e egyáltalán felelős akkor a rendezői hiányosságok miatt?

Mert amennyiben a pirotechnikai eszközök használata rendezői hiányosságra vezethető vissza – márpedig a Fegyelmi Biztosság érverése szerint így van – akkor a mostani Magyar Kupa döntőben is volt rendezői hiányosság.
És ugye azt a mérkőzést az MLSZ rendezte!

Nem fogják elhinni, mi történt!

Érdekes módon A FEB a Puskás AFC–Újpest MK-döntővel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért, használatáért és játéktérre történt bedobásáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet,  az ellenfél edzőjének és az MLSZ-nek a szidalmazása), szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért („huhogás”), az ellenfél edzőjének sörrel történt lelocsolásáért, az ellenfél játékosának folyadékkal teli műanyag poharakkal történt megdobálásáért, valamint szurkolóinak a lelátón okozott egyéb rendzavarásáért (az ellenfél szurkolóival szembeni fenyegető fellépés) 4.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

Ez esetben rendezői hiányosságról szó nincs!
Mert ugye ezt a meccset az MLSZ rendezte!

Természetesen erre vonatkozó kérdéseinket feltettük az MLSZ-nek is.
Talán senki nem lepődik meg azon, hogy nem érkezett rá válasz!

 



Tízmilliót fejenként egy meccsért Magyarországon? Igen! Bogdán és a BL-döntő - gyerekkori példaképeivel találkozhatott a kapus!