mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Angyalföldön megérett a helyzet az edzőcserére!

Tavaly mindenki a Vasas menetelésén ámult. Kupadöntő, bajnoki bronz, nemzetközi kupaszereplés – évek, évtizedek óta várta erre az angyalföldi szurkolók. No és mindenki Michael Oennenig taktikájának tapsolt. Most viszont azt gondolom, ha nem váltanak edzőt Angyalföldön, a Vasas kiesik.


Tudom, az újságírók mindig mindent jobban tudnak. Ráadásul a fenti mondatokat majd két éve egyszer már leírtam, azt a Vasas a tavaszi idény végére összekapta magát, az utolsó fordulóban bennmaradt az NB I-ben, és jött a már említett nagyszerű bajnokság.

Akkor Oenning rám cáfolt, most sajnos az az érzésem, hogy ez nem történik meg.

Igazából azt gondolom, hogy elveszett az edző és a játékosok közötti összhang a Vasasnál.

Van ilyen.

Ez nem azt jelenti, hogy Oenning rosszabb edző lenne, mint volt a tavalyi sikerek idején, egyszerűen csak a játékosok már „nem fogják” azt, amit a tréner szeretne.

Persze, lehet még várni arra, hogy a kapcsolat újra jó lesz, de ez a mostani bajnokságban elég veszélyes. Igaz, ugyanezt el lehet mondani az edzőcseréről, de nagy átlagban azt mondhatjuk, hogy egy edzőcsere feldobja a játékosokat.

A szombaton a Haladástól simán vereséget szenvedő Vasasnál pedig tisztán látszik, hogy új impulzusra új taktikára, új arcra, arcokra van szükség.

Különben a bajnokság végén is ott állnak majd a piros-kékek, mint most.

A kieső helyen.
És akkor már késő lesz magyarázkodni.

 



A korábbi szövetségi kapitány nekiment az MLSZ-nek: Semmibe vették a munkánkat! Korábbi FA Kupa győztes csapat érkezik Budapestre – az egyik legrégebbi magyar csapat ellen játszik