mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Őze István, az UTE elnöke: Az Újpest FC nem adta semmiféle jelét, hogy végrehajtja a bíróság ítéletét

Címerügyben teljes az egyet nem értés. Folytatódik az Újpesti TE és a hagyományos címert tavaly megváltoztató labdarúgóklub, az Újpest FC közötti  jogi huzavona. A másodfokú bírói ítélet szerint előbbi áll nyerőre.

Az önálló labdarúgóklub júliusban megváltoztatta a hagyományos címert, ami osztatlan felháborodást keltett a szurkolókban, és a kisebbségi tulajdonos UTE is a régi mellett kardoskodott. Hiába szólították fel a tulajdonost, Roderick Duchatelet-t a régi címer visszaállítására, ezért jogi úton folytatódott a vita. A céges ügyből azonban példátlan módon személyiségi jogi lett, melyet másodfokon jogerősen az UTE nyert meg, így – elvileg – az új címert nem használhatná a labdarúgóklub.

– Az Újpest FC nem adta semmiféle jelét, hogy végrehajtja a bíróság ítéletét, ezért az eredeti címer visszaállítása érdekében elindítjuk a végrehajtást – mondta Őze István, az UTE elnöke a Lokálnak, és sejtetni engedte, hogy a harc még nem ért véget, a következő lépés a Kúria lehet.

 

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy az NB I első tavaszi fordulójában milyen címerrel ékesített mezben fut ki az Újpest. Az MLSZ elsősorban a licenc- és a jogszabályok betartására ügyel, így szankciók aligha jöhetnek szóba.



Mit csinál most az UTE a címerháborúban? Magyarokat? Á dehogy! A télen 23 légiós érkezett az NB I-be!