mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Na de ki fizeti ki Supka Attila büntetését?

Sokan felkapták a fejüket, amikor a bajnoki címvédő Honvéd tulajdonosa, George Hemingway magyar edzőt, az 55 éves Supka Attilát nevezte ki az együttes új edzőjének. Azt a Supkát, akinek egyébként akkor még volt állása az NB II-es Szeged edzője volt. A szegediek azonban nem estek hanyatt az NB I-es csapat előtt, az MLSZ pedig félmillió forintra büntette az edzőt. A kérdés az, hogy most a Honvéd magára hagyja-e Supkát, vagy kifizeti helyette a büntetést? 


Hirdetés 

Supka korábban a Debrecennel két bajnoki aranyérmet, két Szuperkupát is nyert, míg a Honvéddal éppen a Debrecen ellen győzött a Magyar Kupa 2007-es döntőjében. Ugyancsak 2007-ben az év edzőjének is megválasztották. Az elmúlt években azonban csak az NB II-ben jutott neki munkalehetőség, decemberig Szegeden dolgozott, épp ezért volt meglepetés, hogy egyik napról a másikra a Honvéd élére nevezték ki. A szegediek egyből jelezték: nem hagyják annyiban a dolgot.

Nyáron két éves szerződést kötöttünk egymással, és mi az első pillanattól kezdve hosszú távban gondolkodtunk, és úgy tűnt, Supka Attila is így van ezzel. Nem titok, hogy volt már egy érdeklődés iránta pár hete a Haladás részéről, de akkor is egyértelműsítettük, szeretnénk, ha maradna. Most ismét felmerült a távozása december elején, erről minket is értesített, de mivel alig két nappal voltunk az utolsó bajnokink előtt, komolyabban nem tudtunk erről beszélni. Mi úgy voltunk vele, hogy a csapat ekkor már 12 forduló óta nem nyert, így fontosabbnak gondoltuk a fontos zárómeccsre való megfelelő, zavartalan felkészülést, mint az edzőkérdést, ezt az egyeztetést inkább a mérkőzés után ejtettük volna meg komolyabban.Azt követően viszont már nem tudtunk érdemben egyeztetni egymással, mert Supka Attila bejelentette, hogy elfogadja a Honvéd ajánlatát. Ez kisebb sokként ért bennünket, hiszen nem véletlenül kezdtünk közösen pár hónapja egy hosszútávú munkába. Nem ezt vártuk tőle, szerintünk az elválást így ebben a formában nem tehette volna meg, hiszen a szerződése rendelkezik ezekről a dolgokról is, de picit nagyobb hűséget is elvártunk volna tőle az előzmények után. Ezért fordultunk bírósághoz –mondta akkor Adam Kapic, a Szeged 2011 szakmai igazgatója az üggyel kapcsolatban.

Mi sem természetesebb, miszerint a Honvédnál azonnal kijelentették: minden a legnagyobb rendben, Supka teljesen jogszerűen mondott fel Szegeden.


Az MLSZ szerint azonban nem így történt. A szövetség Fegyelmi Bizottsága szerint „Supka Attila vezetőedzőt (Honvéd), mert a Szeged 2011 Kft. sportszervezettel megkötött határozott idejű munkaszerződésében vállalt kötelezettségének nem tett eleget, 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. „


Vajon a Honvéd kifizeti Supka félmilliós büntetését? 

Már csak egy kérdés van az ügyben: A honvéd vezetősége lesz-e annyira karakán és korrekt, hogy ezt a büntetést kifizeti Supka helyett, vagy azt mondják, az edző örüljön, hogy az NB I-ben dolgozhat, és saját szebből oldja meg ezt a problémát!


Természetesen a mifocink.com mindezt megkérdezte a Honvédtól is, sőt, választ is kaptunk a kérdésre.
Igaz, okosabbak nem lettünk, és valószínűleg az olvasó sem lesz az!

„Tisztelt Fehér Úr!

A Budapest Honvéd FC semmilyen formában nem kíván nyilatkozni Supka Attila büntetésével kapcsolatban, amíg az esetben nincs a legfelsőbb fokon jogerős döntés.”

Izgatottan várjuk, mi lesz az ügy vége, hiszen információnk szerint Szegeden nem elégszenek meg ennyivel, és a munkaügyi bírósághoz (is) fordulnak

 



Amikor rendőrt hívnak a játékvezetőre! Nagyszerű MLSZ-es kezdeményezés: defibrillátorokat kaphatnak az alsóbb osztályú és amatőr csapatok!