mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amikor rendőrt hívnak a játékvezetőre!

Alsóbb osztályú labdarúgó bajnokságokban sajnos előfordul, hogy rendőrt kell hívni – általában azért, hogy a játékvezetők biztonságosan tudjanak távozni egy-egy sporttelepről. Olyat viszont még nem sokan láttak, hogy egy játékos hív rendőrt egy játékvezetőre. Most ez is megtörtént.


Hirdetés 


 

A Pest Megyei Futsal7 vége elnevezésű tornán a labdarúgó szövetség a megyei csapatoknak biztosít lehetőséget arra, hogy a téli szünetben, szervezett keretek között, teremben, a futsal szabályai szerint mérjék össze tudásukat.
A rendezvény immár évek óta nagy sikerrel zajlik, idén például több mint nyolcvan csapat nevezett.

Az elmúlt hétvégén már a középdöntők csoportmérkőzéseire került sor, azaz a négyes döntőbe kerülés volt a cél. Az egyik ilyen csoportban Gyömrő-Felsőpakony mérkőzést rendeztek, amely érdekes körülmények között ért véget.

Egy, a tornán jelenlévő néző a mifocink.com-nak elmondta, a győztes gólt 3 másodperccel a lefújás előtt szerezte meg a Felsőpakony.
- Ráadásul úgy, hogy néhány pillanattal korábban még a Gyömrő jött oldalberúgással, ám a gyömrői játékost a felsőpakonyi futballista zavarta a pontrúgás elvégzésében, sőt, a lelátótól nézve szabálytalannak tűnő körülmények között megszerezte a labdát, a támadás végén pedig a pakony a hálóba talált. Ekkor szakadt el a cérna a Gyömrő kapusánál Cs. Attilánál, aki nagy lendülettel, és valóban fenyegető testtartással futott a játékvezető felé, aki ebben a pillanatban kiállította őt. Az esemény mindez 10-15 másodpercig tartott, a kapust eközben társai próbálták lenyugtatni – mondta a neve elhallgatását kérő néző, aki hozzátette, amikor mindenki azt gondolta, hogy elült a vihar, kiderült, hogy Cs. Attila, azaz a kiállított játékos kihívta a rendőröket, mondván, a játékvezetők nem azt írták be a jegyzőkönyvbe, ami valóban történt.


Bár az épp aktuális meccset nem szakították félbe a rendőrök, az utolsó összecsapás majd 20 perces késéssel kezdődött

A mifocink.com információi szerint a jegyzőkönyvbe az került, hogy Cs. Attila megtaposta a játékvezetőt, és a további tettlegességet csak a gyömrői csapat többi játékosa akadályozta meg. Nem tudjuk, hogy a taposás valóban megvalósult-e, ám a szemtanúk elmondása szerint valóban nehezen lehetett visszafogni a játékost.
- A legnagyobb megdöbbenésünkre a rendőrök ki is jöttek a helyszínre, bár nem tudjuk, milyen alapon – mondta el a mifocink.com-nak egy neve elhallgatását kérő néző. - Ennek köszönhetően a torna utolsó mérkőzése majd 20 perces késéssel kezdődött, hiszen a járőrök kihallgatták a kapust és a játékvezetőket is. Igazán rosszul éreztem magam, de ennél is kellemetlenebb volt, ahogy a gyömrői játékos a rendőrség kiérkezése előtt próbálta meggyőzni engem és a néhány másik nézőt arról, hogy tanúskodjunk mellette.


Rendőri intézkedés zavarta meg a Pest-megyei futsaltornát

Bár azt nem tudjuk, mi lett az ügy vége, az biztos, hogy a magáról megfeledkezett kapus csak magát okolhatja a kiállításért, mert még akkor sem szabad így viselkedni, ha a játékvezető valóban hibázott. Az sem mellékes, hogyha a „taposást” a Fegyelmi Bizottság elhiszi, Cs. Attila hosszú eltiltásra számíthat.

Nem mellesleg csapata, a Gyömrő is nehéz helyzetbe került, mert ahhoz, hogy bekerüljön a négyes döntőbe, a csoport utolsó meccsén legalább 4 góllal le kellett volna győznie a Hidegkút csapatát, ám ez kapus nélkül nem sikerült, így kiesett a kupából.



Az MLSZ vezetői tényleg „másik meccset néznek”! Na de ki fizeti ki Supka Attila büntetését?