mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Elkel a segítség: Tomek Zoltán, a Nyíregyháza Spartacus törzsszurkolója nagyon beteg!

Tomek Zoltán a nyíregyházi szurkolói élet egy meghatározó alakja. Nem mellesleg két kisgyermek édesapja, családfenntartó. Akinek nagyon kell most a segítség, hiszen július 7-e óta nem dolgozik. Nem azért, mert nem akar. Azon a napon esett össze, kiderült, a leukémia egy nagyon speciális, és ritka fajtájával küzd. Felépülése még legalább két év. Zoltán a mifocink.com-nak beszélt először arról, hogyan küzd az egész család a betegség ellen!


Zoltánt az MTK felnőtt csapata mellett dolgozó Nagy Enikő pszichológus és Feczkó Tamás vezetőedző is meglátogatta az otthonában

Az a júliusi nap teljesen megváltoztatta a Tomek család életét. Zoltán, a Nyíregyháza Spartacus törzsszurkolója az utcán összeesett, mentő vitte be a kórházba. Kiderült, hogy leukémiás.
- Igazság szerint akkor már hónapok óta nagyon fájt a derekam, és igazából senki nem tudta megmondani, hogy miért. Amikor a mentő bevitt a kórházba, több mint másfél hónapig egy helyben feküdtem, utána lényegében újra meg kellett tanulnom járni. Közben kiderült, hogy egy olyan leukémiával küzdök, amilyet 100 ezer leukémiás betegből egy kap meg – mondta el a mifocink.com-nak Tomek Zoltán.

A szurkoló 1991 óta jár a Nyíregyháza mérkőzéseire, ez idő alatt szinte körbejárta az országot. De nemcsak városa csapatát szereti rajongásig, nemzeti válogatottunknak is ott szurkol a lelátón, legyen szó hazai vagy idegenbeli mérkőzésre. Nem csoda, hogy amint a szurkolók tudomást szereztek betegségéről, több alkalommal is támogatásukról biztosították társukat, de a nyíregyháziakhoz csatlakoztak az ETO szimpatizánsai is, segített a Kisvárda, a Békéscsaba, az Újpest, a Ferencváros és legutóbb az MTK is.
. Az elmúlt időszak nagy részét kórházban töltöttem, két különböző kemoterápiás kezelést is kaptam. Ma kezdődik egy új kezelés. Olyan különleges, hogy amellett, hogy a finanszírozását az OEP-től kellett megigényelni, még a Belügyminisztérium engedélye is kellett. Sőt, Budapestről jöttek le orvosok, hogy az itteni dolgozóknak megmutassák, mit és hogyan kell csinálni. Úgy tudom, ezt a kezelést Magyarországon eddig csak két felnőtt és két gyermek kapta meg.

A nagy ellenfél, a Kisvárda szurkolói, azaz a A Várkerti Vitézek összefogtak, és 50.000 forinttal érkeztek Nyíregyházára, hogy ezzel is támogassák a családot

Tomek Zoltánnak a kezeléseket ugyan az OEP állja, ám a családfenntartó igen nehéz helyzetbe került.
- Feleségem nem dolgozik, hiszen két gyermekem közül a nagyobb öt, a kicsi viszont még csak másfél éves, így ő itthon van vele. A kórházi kezelések miatt a kicsit még alig láttam, de ennél is nagyobb gond, hogy már az eddigi támogatások nélkül is nehéz helyzetbe kerültünk volna anyagilag.

Mindez a jövőben még inkább fokozódik majd, hiszen Zoltánra a mostani kemoterápiás kezelés után márciusban csontvelő-átültetés vár, ami után otthonában kellene kialakítani egy steril szobát, de a gyógyszerek is rengeteg pénzbe kerülnek. Arról nem is beszélve, hogy mivel a teljes felépülése még legalább két év, addig biztosan nem tud dolgozni.
- Már így is nagyon sokan segítettek, és ezért mindenkinek nagyon hálás vagyok. Külön köszönet jár a családomnak, a barátoknak a főnökömnek, az orvosoknak és a nyíregyházi szurkolóknak, hogy ebben a nagyon nehéz időszakban mellettem állnak, de ismeretlenek, sőt, a magyar futballban dolgozók is segítettek már. Nem oly régen például az MTK felnőtt csapata mellett dolgozó Nagy Enikő pszichológus és Feczkó Tamás vezetőedző látogatott meg. Nagyon rendes és korrekt embereket ismertem meg bennük. Amellett, hogy Enikő és Tamás a fővárosi klub szakmai stábjának nevében mindennapok során hasznos fogyóeszközöket, játékokat és pénzbeli támogatást hoztak, felajánlották, hogy a budapesti kezelés alatt lakhatunk náluk. Bevallom, ez igen jól esett.

Ha valaki segítene Tomek Zoltánnak, azt természetesen megteheti.
A számlaszám, amelyre az utalások érkezhetnek és amely Tomek Zoltán saját bankszámlaszáma: 11773449-06018706-00000000
IBAN: HU11 11773449-06018706-00000000
Swift kód: OTPVHUHB

A közleményben az alábbiakat tüntessétek fel: "Gyógyulj meg, Zoli!"

Zoli és családja nevében a mifocink.com is előre köszöni a segítséget!



Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: Most is maradandót tudnánk alkotni! Szuna József: Az 1995-ös Videoton jobb csapat volt, mint a mostani