mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Huszti kontra Rudolf

A héten két átigazolási „bomba is robbant”. Persze, Huszti Szabolcs Videotonba igazolása nagyobbat szólt, mint Rudolf Gergely Balmazújvárosba szerződése, de tény, mind a kettő meglepte a közvéleményt.

Tuti, hogy a fradisták még el sem hiszik, hogy Huszti Szabolcs a Videotonhoz igazolt. Sőt, azt gondolom, kis túlzással még a Fradi vezetői sem nagyon értik, hogy az egykori közönség-kedvenc miért a legnagyobb rivális játékosa lett.

Mert valljuk be, kevesen gondoltuk volna, hogyha Huszti egyszer hazatér, akkor ne az Üllői útra szerződjön. Igaz, talán azt is kevesen gondoltuk, hogy Huszti mostanában megjelenik a magyar pályákon, hiszen nagyon úgy nézett ki, a középpályás megcsömörlött a magyar futballtól, a magyar viszonyoktól. Nem mellesleg azon kevés magyar játékosok közé tartozik, akit Kína mellett azért mondjuk Németországban is ismernek és elismernek.

No de Huszti hazatért, és a Videotonhoz szerződött, és bár Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója azt mondta, hogy „előfordul olyan, hogy egy már jómódú labdarúgó hazatér és tegyük fel, a szeretett klubját választja. Én nem feltételezem azt Huszti Szabolcsról, hogy ne lenne jómódú és azt sem tudom elképzelni, hogy ne a Fradi lenne a szeretett klubja. Gondolom megvan a saját magyarázata arra, hogy az előbb említettek ellenére miért mégis a Videotont választotta”, Huszti saját maga mondta el, miért a Vidit választotta

A válasz pedig egyszerű!
"Őszinte leszek, korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon, ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal és Marko Nikoliccsal is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza. Később aztán sok  „apró”  dolog megváltoztatta a véleményem. Kovács Zoltán is rengetegszer kereste Filipovics Vladant, Marko Nikolics külön felvázolta nekem a terveket, Juhász Rolival is sokat beszélgettem, Danko Lazovics is felhívott, Garancsi Istvánnal is leültünk és mindenki biztosított arról, hogy a Vidinek komoly céljai vannak” - mondta a játékos.
Nos, nem tudom, hogy a Fradinál tudták-e, hogy Huszti itthon van, egyáltalán keresték-e a játékost, de azt gondolom, hogyha ez megtörtént volna, Huszti a Fradit választja.

No és akkor itt van Rudolf Gergely esete.
Az egykori nagy tehetség azt utóbbi időben háttérbe szorult, az elmúlt években nem a játékával, hanem hatalmas – teljesítményéhez képest meg főleg hatalmas – fizetése miatt került be a hírekbe.

Aztán mostanában már azzal sem.  

Arra pedig nem sokan gondoltak, hogy legutóbbi, nyíregyházi – vélhetően nem önkéntes – távozása után újra az NB I-ben játszhat.
Hogy miért nem?



Mert úgy isten igazából semmit nem csinált az elmúlt jó pár évben. Hogy mást ne mondjunk, 2012 óta, azaz az elmúlt hat évben 24 gólt sikerült szereznie, ami nem túl jó ajánlólevél egy csatárnak, főleg, ha abból tízet az NB II-ben lőtt.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy Balmazújvárosban ne találná meg elveszetnek tűnő „góllövő cipőjét” , márpedig Horváth Ferencnek Irtó nagy szüksége van egy olyan csatárra, aki képes bárhonnan, bármikor gólt szerezni. És azt sem szabad elfelejteni, hogy Horváth nem zsákbamacskát vesz, hiszen bár sok csapat megégette már magát a hozzáállásbeli problémákat is mutató támadó leigazolásával, Horváth Ferenc a Győrben és a Videotonnál dolgozott Rudolffal.

És ha majd Rudolf góljai jelentik majd a Balmaz bennmaradást, mindenki Horváth Ferenc vállát paskolja majd. Ha viszont a csatár nem lő majd gólokat, a csapat pedig kiesik, az edző és pártfogoltja minden bizonnyal kéz a kézben távozik majd Balmazújvárosból.



Reméljük, hogy innen már csak felfele vezet az út! Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: Most is maradandót tudnánk alkotni!