mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Reméljük, hogy innen már csak felfele vezet az út!

Kilenc meccs – 41 játékos. Nem épp a csapatépítés példája. Márpedig a magyar válogatottban 2017-ben negyvenegy játékos léphetett pályára. Peru, Szenegál, Irán, Kongó, Burkina Faso. No igen, már ők is előrébb vannak a FIFA-nál, mint a nemzeti csapatunk. Viszont van ebben valami jó is.


HIRDETÉS
Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Itt a lehetőség, hogy vásárlás előtt belehallgass a könyvbe, hiszen Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze felolvassa Neked az első három fejezetet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Libri és a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n!

Bár állítólag olyan jók vagyunk, hogy a fél világ – ráadásul a jobbik fele – velünk akar felkészülési mérkőzést játszani, azért a helyzet mégsem ilyen rózsás.

Azt eddig is tudtuk, hogy 2017 a magyar labdarúgás egyik legsötétebb éve volt, de a tényeket és a számokat nézve még rosszabb a helyzet.
A magyar csapat kilenc, 2017-es találkozójából mindössze hármat tudott megnyerni, hatszor pedig vereséget szenvedett, döntetlent értelemszerűen nem játszott.  Kikaptunk a portugáloktól kétszer, az oroszoktól, Andorrától, Svájctól, Luxemburgtól, legyőztük Lettországot, Feröert és Costa Ricát.

A világranglistán már előttünk van Kongó, Burkina Faso, Bolívia, Peru, Venezuela de még Irán is.    


És ehhez nem kevesebb, mint 41 játékos kellett. Ők a következők (a nevek után a meccsek száma olvasható)
Balogh Balázs (1), Balogh Norbert (2), Bese Barnabás (7), Böde Dániel (4), Dibusz Dénes(1), Dzsudzsák Balázs (7), Elek Ákos (3), Eppel Márton (4), Fiola Attila (2), Gera Zoltán (1), Gulácsi Péter (7), Guzmics Richárd (4), Gyurcsó Ádám (3), Hangya Szilveszter (1), Kádár Tamás (8), Kalmár Zsolt (2), Kleinheisler László (2), Kleisz Márk (1), Korcsmár Zsolt (2), Korhut Mihály (5), Kovácsik Ádám (1), Lang Ádám (4), Lovrencsics Gergő (5), Márkvárt Dávid (3), Nagy Ádám (8), Nagy Dániel (2), Nagy Dominik (1), Németh Krisztián (2), Nikolics Nemanja (2), Pátkai Máté (6), Pintér Ádám (2), Priskin Tamás (3), Sallai Roland (6), Stieber Zoltán (6), Szabó János (2), Szalai Ádám (2), Tóth Bence (1), Ugrai Roland (4), Varga József (1), Varga Roland (3), Vinícius Paulo (4)

Van köztük olyan, aki talán maga sem hiszi el, hogy válogatott lehetett, és olyan is, aki felülmúlta a várakozásokat. Ilyen például Ugrai Roland.

És persze, van ebben valami jó is.
Reméljük, hogy innen már csak felfele vezet az út!

 



Vajon ki a hibás, ha...??? Huszti kontra Rudolf