mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Zava! Még mindig "velünk vagy"!

Mindjárt vége a napnak, de….
De ne feledjünk el emlékezni egy csupaszív játékosra, egy közönségkedvencre…egy nagyszerű emberre, aki érthetetlenül korán „ment el”. Tizenkét évvel ezelőtt, január 6-án hunyt el Zavadszky Gábor.


HIRDETÉS
Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Itt a lehetőség, hogy vásárlás előtt belehallgass a könyvbe, hiszen Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze felolvassa Neked az első három fejezetet. Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Libri és a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n!


Ha jól emlékszem, szombat reggel volt. Elsőre el sem hittem a hírt. Másodikra, sőt, sokadszorra sem. Zavadszky Gábor elhunyt. 32 éves volt.

Zava!
Csupaszív játékos volt.
Sokak kedvence.
Olyan, akit akkor is szerettek és elismertek a Fradisták, amikor már a Dunaferrben vagy épp az MTK-ban játszott.
 
A mai fiatalok talán nem is tudják, milyen nagy siker fűződik Zavadszky Gábor nevéhez! Ő volt az, aki azon a télies estén győztes gólt szerzett Skócia ellen, ezzel kijutatva az olimpiai válogatottat Atlantába.



Aztán 12 évvel ezelőtt nem maradt más….mint a gyász.

Zavadszky Gábor csupán 32 éves volt.
Egy sérülés félrekezelése miatt! 

Élete megmenthető lett volna, de rosszulléte alatt nem végeztek el rajta vérvizsgálatot, holott a sérülése miatt kiterjedt combszövetelhalás alakult ki, ami véralvadás zavarához vezetett.

Zavadszky Gábor a Ganz-Mávagban kezdett futballozni, majd játszott az Építőkben, még ifjúsági játékosként került későbbi legnagyobb sikerei színhelyére, a Ferencvároshoz. A Fradival szerepelt a Bajnokok Ligájában, később a Dunaferr, az MTK játékosaként is bajnok lett. Visszatért a Ferencvároshoz, majd 2004-ben igazolt Ciprusra.

Már tízkét éve nincs köztünk!
Két, kisgyereket hagyott itt.
Két kisgyereket, akik már mostanra felnőttek….apjuk pedig büszkén figyeli őket fentről!



„Szenzációs” kommunikáció: Sokan akarnak velünk játszani, de nem mondjuk el, hogy kik! Vajon ki a hibás, ha...???