mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Több mint huszonnégy millió forintos büntetés - csak az NB I-ben!

Emlékeznek valamilyen olyan MLSZ intézkedésre az ősszel, amely felrázta volna a légiósokkal teletűzdelt, de lassan unalomba fulladó bajnokságunkat? Emlékeznek egyáltalán bármilyen MLSZ intézkedésre – no persze azon kívül, hogy a magyar válogatottat mindenhova elkísérő szurkolókkal kitolva megváltoztatták a Luxemburg elleni (világégés 2.0) mérkőzés időpontját? Nos, ha a szurkolók nem is, az NB I-es klubok biztosan emlékeznek ilyen intézkedésre, hiszen ők 12-en nem kevesebb, mint 24.450.000 forintot fizettek be a MLSZ kasszájába valamilyen büntetés gyanánt. Pontosabban csak 10-én, mert két klub egyetlen forint büntetést nem kapott. És ebben még nincsenek benne az NB II-es büntetések!


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Itt a lehetőség, hogy vásárlás előtt belehallgass a könyvbe, hiszen Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze az első rész után a második fejezetet is felolvassa Neked. (Az első fejezetett ide kattintva hallgathatod meg). Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Libri és a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!



Huszonnégymillió-négyszázötvenezer forint.

Ennyi büntetést szabott ki az NB I-es klubokra az MLSZ.
Ennyi büntetést kellett befizetni – hol jogosan, hol mondvacsinált, nevetséges indokokkal az NB I-es csapatoknak az MLSZ kasszájába.
Bármilyen meglepő, de a csúcstartó idén az a Ferencváros lett, amely csak a bajnokság végére engedte vissza a fanatikusokat a stadionba, de a Debrecen elleni balhé miatt igencsak mélyen a szebbe kellett nyúlni. A zöld-fehérek az összbüntetés felét, azaz 11.450.000 forint büntetést kaptak az ősszel.


A második helyen a minden szempontból nagy rivális Újpest áll. Igaz, ha hozzávesszük az általuk befizetett 5.950.000 forintos büntetéshez azt a bevétel-kiesést, melyet a zárt kapus meccsek miatt szenvedtek el, akkor lehet, hogy az őszi „veszteségek” megközelítik a ferencvárosi „buktát”.  Igaz, a címerügy miatt kialakult szurkolói ellenállást nézve talán még azt is mondhatjuk, olcsón megúszta a népakarattal és az évtizedes hagyományokkal szembemenő belga tulajdonos.

A dobogó harmadik fokára a Diósgyőr „ért oda” 2.100.000 forintos büntetéssel, míg a Videotonnak 1.500.000 milliót, a Debrecennek pedig 1.300.000 milliót kellett eddig befizetni az MLSZ-hez.

A büntetéslista végén a Honvéd 950.000, a Haladás 600.000 a Balmazújváros 300.000 forinttal áll, míg a  Mezőkövesd és a Vasasnak  150.000 forintot kellett fizetnie az ősszel.

No igen, a Paksnál és persze a Puskás Akadémiánál az egész ősszel minden rendben volt, így ők írd és mond, egyetlen forint büntetést nem kaptak!



Felháborító: A Honvéd tulajdonosa szerint Dunaszerdahely egy szlovák falu Az állandóság és a nyugalom jutalma