mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Totális kamu!

Nem mondom, hogy ilyen csak a magyar futballban van, de tény, egy újabb, amolyan magyaros történettel találkozhatunk. Kispesten Szabó György tulajdonos (azért írom így, mert legutóbbi cégének bejegyzésekor már ezen a néven szerepel) az elmúlt 2-3 hétben amiatt a bizonyos nyilatkozat miatt kiállít a vezetőedző, Erik van der Meer mellett, majd az utolsó, ráadásul győztes bajnoki után egyszerűen kirúgta a hollandot. A „két hét kamut” pedig bizonyítja, hogy  erre már jó ideje készült, hiszen a háttérben már megegyezett az új trénerrel, akit hétfőn be is mutatnak.


HIRDETÉS
Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Itt a lehetőség, hogy vásárlás előtt belehallgass a könyvbe, hiszen Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze az első rész után a második fejezetet is felolvassa Neked. (Az első fejezetett ide kattintva hallgathatod meg). Amennyiben megtetszett, keresd a könyvet a Libri és a Líra könyvesboltokban, az OMV kutakon, vagy egyszerűen rendeld meg a book24.hu-n! Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


Persze, ne felejtsük el, hogy Szabó György „fizeti a zenészt, így az játszik, akit ő akar”, de lehet ezt sokkal korrektebben is csinálni.

Mint tán sokan tudják, néhány nappal ezelőtt megjelent az nso.hu-n egy interjú, melyet állítólag Erik van der Meer adott a vi.nl nevű holland oldalnak. A cikkben a holland szakember elég komoly, bár minden bizonnyal igaz dolgokat mond a Honvéddal, pontosabban a körülményekkel kapcsolatban, erről itt olvashatnak bővebben.

Nem tudni, miért, de az edző azt gondolta, hogy a XXI. században ha megjeleni egy cikk egy holland internetes oldalon, akkor az nem jut el Magyarországra.

Eljutott
És ebből lett is kalamajka.

Erik van der Meer azonnal kiadott egy közleményt, melynek lényege az volt, hogy mindenki tök hülye, a hollandok hazudnak, ő nem adott semmilyen interjút, sőt, valamilyen összeesküvés elméletet követve a kitalált cikket lefordító nso.hu-nál rosszindulatúan még „hozzá is költöttek” az íráshoz.

Persze, ezt azért nem sokan hitték el az országban, talán még Erik van der Meer sem, de Szabó György, a Honvéd tulajdonosa kiállít az edző mellett, és azt mondta, ha választania kell, hogy az újságírók vagy Erik van der Meer a hülye-e, akkor ő bizony az újságírókat választaná.



Miközben ezt a „szépen megvédem a mundér becsületét” monológot előadta, azaz kamuzott mindenkinek, a háttérben az új edző kereste. Nem volt tehát annyira toleráns Erik van der Meerrel, mint az kifele mutatta, ami persze érthető, mert a magyar futballközegben az fáj mindenkinek a legjobban, ha valaki kimondja az igazságot.

Erik van der Meer nem ismeri ezt a közeget, ő csak válaszolt arra, amit az újságíró kérdezett. Nagy valószínűséggel nem gondolta, hogy baja lehet abból – uram bocsá, az állását is elvesztheti – ha megmondja az igazat, de ez itt kérem Magyarország.

Itt a klubok nagy részénél nem sajtókiszolgálás, hanem sajtóelhárítás, egyes esetekben igazi cenzúra működik.

Nyílván Erik van der Meer kirúgását ráfogják majd a rossz szereplése, ami persze csak akkor igaz, ha a Honvéd tavalyi bravúrját, azaz a bajnoki címet nézzük. A kispestiek ugyanis a negyedikek, három pontra vannak lemaradva a dobogótól, előttük pedig csak olyan csapatok állnak – Fradi, Vidi, Debrecen -, melyek minden tekintetben a Honvéd fölé nőnek.

Nyílván a hétfői edzőbemutatón végighallgathatjuk majd az ilyenkor szokásos kamu dumát, de az igazság nagy valószínűséggel az, hogy Szabó Györgynek nem tetszett, hogy edzője ki merte mondani az igazságot, még akkor is, ha ez nem biztos, hogy minden tekintettben jó fényt vett a klubra.

Persze, az is nagy kérdés, mennyire vet jó fényt a klubra, ha a tulajdonosa, előad két hét merő kamut, miközben a háttérben már az új edzőt keresi?      

 



Piázás, éjszakázás, válogatott, Anderlecht – no meg a zselés fejű piperkőcök Felháborító: A Honvéd tulajdonosa szerint Dunaszerdahely egy szlovák falu