mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Győzelem – a szurkolókért

Utolsó világbajnoki selejtezőjét játssza ma a magyar válogatott, melynek szinte kötelező nyernie. Nem a világbajnokságra való kijutásért – hanem a szurkolókért.

HIRDETÉS


Ha összeszedném az összes olyan nyilatkozatot, mely arról szólt, hogy az utolsó fordulóban még versenyben leszünk az oroszországi repülőjegyért, bizony nagyon hosszú lenne ez az írás. Ám Bernd Storck keze alatt nemzeti tizenegyünk az elmúlt egy évben megdöntött minden negatív rekordot, ami a válogatottal kapcsolatos, így ma azért kell küzdenünk, hogy harmadikok legyünk egy olyan csoportban, ahol velünk van Andorra, Feröer-szigetek és Lettország.

Ma mindenképpen győzni kell, de jelenleg nem a csoport harmadik helye a legfontosabb, hanem a szurkolók megbecsülése.

Azoké a szurkolóké, akik pár nappal az andorrai szégyen után is megtöltötték a lelátót, akik több mint 1500-an utaztak el úgy Svájcba, hogy a csapatnak már semmi esélye nem volt a továbbjutásra – sőt, igazából egy jó eredményre sem.

Örök igazság, hogy a futball nevű játék a szurkolókért van, és bár nem túlzás azt kijelenteni, hogy a magyar válogatott az Eb „lefújása óta” a drukkereknek több szomorúságot okozott, mint örömet, ám ezek a srácok (és lányok) pénzt, energiát és szabadidőt nem kímélve mindig, minden körülmények között ott állnak, álltak a csapat mellett.

Ma a válogatott játékosainak azért kell győzniük, hogy a szurkolók érezzék, tudják: futballistáink megbecsülik, szeretik őket!

Ma a válogatott játékosainak azért kell győzniük, hogy a szurkolók úgy érezzék, nem volt hiábavaló ez az egy év.

Ma a válogatott játékosainak nem mellesleg azért is kell győzniük, hogy ne tetézzék az andorrai szégyent, és ne a csoport negyedik helyén végezzen a magyar csapat.

A győzelem után pedig lezárulhat egy korszak, és elkezdődhet egy új.
Az nem biztos, hogy sokkal eredményesebb, de reméljük, egy sokkal-sokkal olcsóbb korszak!



Storck nemhogy a legsikeresebb, de a magyar futball egyik legsikertelenebb kapitánya! Itt az újabb Storck-pofátlanság: a kapitány a szurkolókat szidja