mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ki az az elvetemült ba...m, áll.t, aki szerint extrém melegben kell fizikai tesztet futni?

Elhunyt egy futballbíró. Felelősök nincsenek. Pedig valakinek bizonyosan felelnie kellene azért, mert a Borsod megyei játékvezetőknek pénteken, a harmadfokú hőségriasztás alatt, 40 fokban kellett fizikai tesztet futniuk. A meleg ellenére! Az egészségügyi tiltás ellenére. És ebbe Komlósi Lajos megyei játékvezető....belehalt! „11 és délután három óra között ha teheti, senki nem menjen ki a napra!”
Ugye tudjuk, hányszor halljuk ezt a mondatot a tv-ben vagy a rádióban egy-egy forró nyári napon.
A múlt héten még a szokásosnál is forróbb volt az időjárás.
Nem véletlen, hogy az egész országra harmadfokú hőségriasztást adtak ki.

A Borsod megyei játékvezetőknek mégis ebben az időben kellett fizikai tesztet futniuk.
Egy sportember, a megyei bajnokságban működő Komlósi Lajos a 2400 méteres futás közben rosszul lett, az életét már nem sikerült megmenteni.

Jogos a kérdés: ki az az elvetemült ba...m, áll.t, aki úgy gondolta,, hogy ilyen extrém időben kell fizikai tesztet futni?

Ki az az elvetemült ba...m, áll.t, aki nem fújta le a futást annak ellenére, hogy a mentők kifejezetten tiltották a fizikai terhelést?

Ki az az elvetemült ba...m, áll.t, aki mindezt azzal magyarázza, hogy a meccsek is nagy melegben vannak? - Nem mellesleg déli 11-kor a legritkább eset van megyei futballmérkőzés, legalábbis nyáron.

Három nap telt el a tragikus eset óta, de felelős még mindig nincs.

Az biztos, hogy bizonyos Kurmai Zoltán és Márkus Tamás vezeti a megyében a játékvezetői bizottságot.
A tanúk elmondása szerint ők voltak azok, akik semmibe vették a mentők tiltását.
A tanúk elmondása szerint ugyanis a mentősök nyomatékosan felhívták a megyei vezetők figyelmét, hogy extrém meleg várható és nem ajánlják, hogy ebben az időpontban – 10 óra utántól – fizikai terhelést végezzenek, ezt azonban semmibe vették a vezetők.

Azon kívül, hogy az MLSZ vizsgálatot rendelt el az ügyben, csupán egyvalami történt!

Befogták az emberek száját.
Vagy legalábbis megpróbálják befogni.
A megyei vezetők ugyanis már pénteken belejelentették, hogy a megyei játékvezetők nem beszélhetnek az esetről senkinek. Nem szólhatnak hozzá cikkekhez, nem lájkolhatnak semmit.

Pedig valakinek FELELNIE KELL EZÉRT!

 
Ez igazán szép volt, azaz még a végén megtanulunk focizni! Havi 180 ezerért a megye III-ban? Dehogy! Jár mellé meccsprémium is!