mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bukta Nyíregyházán, de persze mindenki hibás, csak Véber nem

Nyíregyházán újra láthatjuk, hogyan lehet lerombolni valamit, amit felépítettek. Már az őszi edzőcserét sem nagyon értettem, Véber pedig a totális bukás. Ami szinte előre borítékolható volt.

FEHÉR GYÖRGY

Nagy valószínűséggel katasztrófaként élték meg Nyíregyházán, hogy a csapatot az MLSZ kizárta az NB I-ből, pedig semmi más nem történt, csak az, hogy a klubnál nem akartak kifizetni egy egyébként feleslegesen szerződtetett légióst, aztán amikor már „égett a ház”, késő volt intézkedni.

Nem volt hát mit tenni: alulról, az NB III-ból kellett újra felépíteni a csapatot, de ez nem annyira könnyű.

Egy magasabb osztályú bajnokságban sokkal könnyebb bennmaradni, mint egy osztállyal alacsonyabból feljutni, és azt most Nyíregyházán is érzik.
Ráadásul úgy, hogy megvolt a megfelelő edzőjük – csak elküldték.

Mátyus János ugyanis a kizárás után is kitartott a csapat mellett, sőt, feljutott a csapattal az NB III-ból, de nagy hibája volt, hogy elmondta: az a keret, amit ezután összehoztak a klubnál, nem alkalmas arra, hogy feljutó helyen végezzen.
Néhány vereség után aztán elküldték azt a Mátyust, akiért legalább tűzbe mentek a játékosai, és leigazolták azt a Vébert, aki bár feljuttatott már csapatot az NB I-be, de az elmúlt időben mintha elkopott volna a varázsa, és mintha mindenhol, ahol dolgozott, rövid időn belül megbomlott volna a csapategység.

És mintha mindenhol, mindenért más lett volna a felelős, Véber pedig sosem.



Kis túlzással borítékolható volt a bukás, ami nem is maradt el.
A csapat „fényévente” nyer egy meccset, nemhogy a feljutás közelébe nem jut, de lassan arra kell figyelnie, nehogy kiessen, hiszen immár csak hat pont az előnye a legjobb kiesővel szemben.

No és ugye Véber most sem hazudtolta meg magát: lassan mindenkivel háborúban áll, természetesen csak a játékosok a hibásak, ő viszont már csak azért sem mond le.
„A jelenünk borzalmas sötét, ezen belül az enyém is. Az ellenfelünk megmutatta, hogy alázattal sokra lehet menni. A keret nem tudom, mit gondol, a heti munkájukkal folyamatosan becsapnak, és az én vezetésemmel lassan a kiesés ellen küzdünk. Nem törődök abba bele, hogy egy bukott edző legyek, ezért a hátralévő tíz fordulóban ezt a szemléletet tűzzel vassal kiírtom. Sokan a lemondásomat követelik, de nem teszem meg, mert az a munka amit elvégzünk, nem ilyen játékot és eredményt kellene hogy hozzon" – mondta a mester a Cegléd elleni, sorrendben negyedik vereség után.
Nekem aztán egyébként édes mindegy, hogy a Nyíregyháza feljut-e, netán kiesik, az sem változtatja meg a napjaimat, ha Véberrel teszi ezt meg a kispadon, de azt hiszem, az edzőnek igenis meg kellene hallania a lemondását követelő hangokat.

Ő ugyanis arra szerződött – ez kimondott cél volt – hogy feljusson a csapat az NB I-be, és ha ezt nézzük, akkor Véber igenis bukott edző, és mint ilyen, nagyon gyorsan át kellene adnia a helyét valakinek, aki már elkezdheti a következő évi csapatot építeni.

Ha pedig erre az edző önszántából nem hajlandó, akkor azért vannak a klubvezetők, hogy megtegyék a megfelelő lépést.    



Magyar edző készíti fel Feröert a magyarok ellen! Murka Benedek: Hihetetlen, amit a csapat művel