mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Jaj de jó: Dzsudzsák Balázs a hónap legjobbja az al-Vahdánál. No de ez kit érdekel, ezzel mire megyünk mi?

Újabb példáját láthatjuk a semmitmondó, „pr” újságírásnak, és egy, a válogatottban hosszú idő után csak alibiző játékos felesleges magasztalásának.


FEHÉR GYÖRGY

Korábban már több alkalommal megjegyeztem, hogy az a „fényező cikkáradat”, ami Dzsudzsák Balázsról megjelenik bizony a világ legprofibb pr. csapatának is a dicséretére válnék. A „fizetett cikkekben” ugyanis Balázst az elmúlt évben eladták Európa legjobb klubcsapatainak, kár, hogy ezen csapatok vezetői kis túlzással azt sem tudják, ki az a Dzsudzsák Balázs.

Válogatott csapatkapitányunk ugyanis elvesztette azt az esélyét, hogy igazi sztár futballista – nem magyar sztár, hanem európai – legyen, igaz, ez jó sok pénzt hozott a bankszámlájára.

Mindezt igazolja, hogy az elmúlt években végül egyetlen, számottevő csapatnak sem kellett.

Mindezt igazolja, hogy a Hertha vezetősége nem oly rég nem volt hajlandó érte – a zuhanyhíradó szerint – kétmillió eurót kifizetni, pedig ez az összeg a nemzetközi futballban nem számottevő összeg.



Most viszont megtudhattuk, hogy a magyar válogatott csapatkapitányát olyan elismerés érte, mint még soha: őt választották meg a hónap játékosának az al-Vahda labdarúgócsapatánál . Mindezt a márciusban elért két góljának és öt gólpasszának köszönheti.

Mielőtt bárki hasra esne: a világverő al-Vahda az szintén világhírű arab emírségekbeli bajnokságban szerepel.  Nem mellesleg nekem speciel fogalmam sincs, hogy ez a város hol helyezkedik el az országban, a csapat hányadik a bajnokságban, de egyébként nem is érdekel.

Ezzel a magyar válogatott, a magyar futball semmire sem megy.

Mi csak azt látjuk, hogy a különböző oldalakon fizetett cikkekben agyonsztárolt Dzsudzsák válogatott meccsről meccsre ül a földön, és veri azt a kezével, a pályán pedig nemhogy nem vezér, de szinte semmit nem csinál.

Több alkalommal kifejtettem, hogy abban a pénzkereső ligában nem lehet felkészülni arra, hogy valaki a magyar válogatott vezére legyen, így lassan bizony el kellene engedni a már 30 éves, mintegy 6 éve klubszinten semmit nem teljesítő Dzsudzsákot, és helyette olyan játékosokat kellene felépíteni, akik megérdemlik, akik tudják, mit jelent példaképnek, a válogatott csapatkapitányának lenni!

 



Storck: a válogatottnál nulla, az utánpótlás viszont fejlődik Magyar edző készíti fel Feröert a magyarok ellen!