mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tíz nap, tíz kérdés! NB I-es játékos: Igen, rúgtam már be úgy, hogy…

A mifocink.com idén ősszel is (mint ahogy korábban is) tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. A tíz kérdésre adott válaszokból hatot korábban már olvashattak, a maradék négyet pedig – mivel azok a Karácsonyhoz és a téli szünethez kapcsolódnak - most osztjuk meg olvasóinkkal. Utolsó kérdésünk: rúgott-e már be nagyon szilveszterkor?

Ne legyünk álszentek.
No ezt nem (csak) én mondom, hanem az egyik megkérdezett NB I-es játékos is.
Mert ugye ma szilveszter van, ilyenkor az ember könnyebben „elengedi” magát. Bizony mindannyian öntöttünk már fel a garatra, mindannyian – már bocsánat – rúgtunk be úgy rendesen ezen az estén.
De vajon a futballisták miként vélekednek erről?

A feltett kérdésre ezúttal három válaszlehetőséget adhattak.
1. Igen, rúgtam már be nagyon
2. Több alkoholt fogyasztottam, mint máskor, de nem voltam nagyon részeg
3. Két pohár alkoholnál megálltam

Meglepő módon a megkérdezettek közül 82-en választották az „Igen, rúgtam már be nagyon” lehetőséget, míg 14-en a „Több alkoholt fogyasztottam, mint máskor, de nem voltam nagyon részeg” választ. Mindössze négyen mondták azt, hogy két pohár alkoholnál megálltak.
- Ne legyünk álszentek. Nem vagyunk istenek, kivételezettek, mások mint a többiek. "Csak" futballisták vagyunk – és emberek. Olyanok, akik ugyanúgy élik a mindennapjaikat, mint mások. Ugyanúgy elvisszük a gyereket az oviba vagy a suliba, ugyanúgy befizetjük a számlákat, vagy épp ugyanúgy vásárolunk be. Persze, tudom, mi általában sokkal többet keresünk, mint az átlag emberek, de a mindennapjainkat ugyanúgy éljük. És ugyanúgy szeretünk bulizni is. Bevallom, volt már, hogy szilveszterkor jobban elengedtem magam a kelleténél. Ne kerteljünk: rúgtam már be úgy, mint a szamár. Volt már hogy rosszul voltam, uram bocsá, hánytam, másnapos voltam. De az ítéljen el elsőként, aki már nem volt ilyen állapotban soha – írta kérdőívünkre az egy NB I-es játékos.   



Fehér Miklós emléktorna Győrben az újszülöttmentés támogatására! Mit kíván(unk) a magyar futball(nak)!