mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tíz nap, tíz kérdés: Vajon a magyar játékos szeretné-e, ha meleg játékostársa lenne?

A mifocink.com idén ősszel is (mint ahogy korábban is) tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. A tíz kérdésre adott válaszokból hatot korábban már olvashattak, a maradék négyet pedig – mivel azok a Karácsonyhoz és a téli szünethez kapcsolódnak - most osztjuk meg olvasóinkkal. Mai kérdésünk: vajon a magyar játékos szeretné-e, ha meleg játékostársa lenne?



Korábbi felmérésünk egyik legnagyobb vízhangját az a kérdés váltotta ki, hogy a magyar futballisták vajon mennyire fogadják el a homoszexualitást. Akkor mindenki „bayerzsoltija” egyszerűen „lebuzizott” (már bocsánat), sőt, olyan országba „küldött”, ahol az utcán lévő „homoboxokban” kereshetném a „boldogságot”.

Persze, nem ezért, de mostani felmérésünkben újra benne volt ez a kérdés úgy pontosítva, vajon a magyar játékos szeretné-e, ha meleg játékostársa lenne?
Nos, játékosaink az elmúlt egy évben nem lettek elfogadóbbak.
Erre a kérdésre ugyanis csak három választ lehetett adni.
1. Igen
2. Nem
3. Nem érdekelné

A válaszadók nagy része, a 100 megkérdezett játékosból 83-an a Nem választ adták, míg 17-en választották a „Nem érdekelné” a lehetőséget.
- Engem tényleg nem érdekelne. A lényeg, hogy a pályán mindent megtegyen a sikerért, és hogy igazi csapattag legyen. Az, hogy otthon mit csinál, az nem érdekelne, az az ő magánügye. Csak ne nagyon reklámozza, mert bevallom: nem szeretem, amikor még „büszkék is arra, hogy mások” – írta megkeresésünkre egy NB I-es játékos.

Az év utolsó kérdése igen érdekes lesz: Vajon futballistáink berúgnak-e szilveszter este?

 



Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok mennyire tartják fontosnak a téli szünetre kapott feladatokat? Fehér Miklós emléktorna Győrben az újszülöttmentés támogatására!