mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tíz nap, tíz kérdés: A játékosok mennyire tartják fontosnak a téli szünetre kapott feladatokat?

A mifocink.com idén ősszel is (mint ahogy korábban is) tíz kérdést tartalmazó kérdőívet juttatott el 100 magyar futballistához, akik nevük megadása nélkül válaszolhattak a kényes kérdésekre. A futballisták között volt NB I-es, NB II-es játékos, de volt olyan is, aki a megyei bajnokság III. osztályában játszik. A tíz kérdésre adott válaszokból hatot korábban már olvashattak, a maradék négyet pedig – mivel azok a Karácsonyhoz és a téli szünethez kapcsolódnak - most osztjuk meg olvasóinkkal. Mai kérdésünk: vajon a játékosok mennyire tartják fontosnak a téli szünetre kapott feladatokat?


FEHÉR GYÖRGY

 Egyre inkább bevett szokás, hogy a futballisták a téli szünetre speciális órát kapnak, a vezetők így ellenőrzik, hogy a futballisták elvégezték-e a téli szünetre kiírt feladatokat. Persze, ezt inkább az első osztályban – és néhány NB II-es csapatnál – alkalmazzák, és ez a válaszokból is kitűnik

 A feltett kérdésekre a megkérdezettek öt válasz közül választhattak:
1. Abszolút
2. Nagyon
3. Félig-meddig
4. Nem nagyon
5. Egyáltalán nem



A válaszadók nagy része, összesen 72-en az abszolút lehetőséget, míg 12-en a nagyon lehetőséget választották. A többiek, 14-en az egyáltalán nem választ adták. Hozzá kell tenni, a profi osztályokban szereplő játékosok mellett jó néhány, amatőr ligában szereplő futballista leírta, hogy bár ők nem kapnak külön feladatokat, a szünetben sem állnak le az edzésekkel.

- Nálunk decemberben is minden héten egy alkalommal van egymás közti foci, és mindig teli van a sátor, ahol tartjuk. Van úgy, hogy három, sőt négy csapatot is alkotunk. Én emellett kondizni is járok, és az amatőr csapatoktól eltérően már január közepén elkezdődnek az edzések. Úgy gondolom, attól, hogy amatőr focisták vagyunk, nem kell úgy is gondolkoznunk. Minden játékosnak egy célja van: hétvégén nyerni. Ehhez azonban már a megyei II. osztályban is rengeteget kell dolgozni, és szerencsére ezt nálunk mindenki tudja – mondta egy Fejér megyei bajnokságban szereplő játékos.

Az első osztályú futballisták mindegyike ugyanazon a véleményen volt.
- Magammal szúrnék ki, ha nem végezném el a kiírt munkát. Egyrészről úgyis kiderülne, és azért büntetés jár, de nem is ez a lényeg. Azért edzek, hogy minél jobb legyek, hogy esetleg a válogatott keretbe is bekerüljek. Ha nem dolgoznék a szünetben, lemaradnék a többiektől, és még nagyobb szenvedés lenne az első pár nap az alapozás kezdetén - mondta egy NB I-es játékos a mifocink.com-nak.



Garami József: Garami: Kapálni nem tudok, de a focihoz értek Tíz nap, tíz kérdés: Vajon a magyar játékos szeretné-e, ha meleg játékostársa lenne?