mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mezőkövesd és Pintér Attila: A tökéletes döntés!

Vége az ősznek. Mostantól naponta végigvesszük az NB I-es csapatok szereplését, . Ma az ötödik helyezett Mezőkövesdnél „jártunk”.

 

Pintér Attila megdicsőült.
Pintér Attila mennybe ment.
Akik olvassák ezt az oldalt, azok tudják, mit gondolok Pintér Attiláról.
Kétség kívül ő az egyik legjobb klubedző Magyarországon, aki mindenhol sikereket ér el.
Az már az ő peche, hogy szövetségi kapitányként már akkor megbukott, amikor kinevezték, hiszen az MLSZ-vezetők nagynevű, külföldi trénert ígértek, és teljesen komolyan mondom, hogy döbbenet ült ki az arcokra akkor, amikor Pintér Attilát jelentették be. Az is érdekes azonban, hogy mindannyian nevettünk – sőt kritizáltuk – azokat a módszereket, melyeket Pintér be akart vezetni, most pedig pont ugyanezen módszereket alkalmazza Bernd Storck.
Na de most nem Pintér Attila szövetségi kapitány a téma, hanem Pintér Attila és a Mezőkövesd.
Valljuk be őszintén: telitalálat volt Pintér kinevezés.
Pedig amikor alig egy évvel ezelőtt kinevezték a Mezőkövesd élére, hangsúlyozták: első évben nem a feljutás a cél, ám Pinyő összekapta a csapatot és feljuttatta.
Ráadásul az első osztályban is érett futballt mutat be a csapat, amely stabilan a mezőny közepén tanyázik, hét ponttal van csupán lemaradva a dobogó harmadik fokától. Igaz, ugyanennyi az előnye a jobb kieső DVTK-val szemben, de én most nagy pénzzel mernék fogadni arra, hogy a Mezőkövesdnek nem lesznek kiesési gondjai.
Pintér ugyanis jó érzékkel választotta ki azokat a játékosokat, akik amellett, hogy elviselik kétség kívül érdes stílusát, még a tűzbe is utána mennek. Sőt, jó érzékkel igazolt légiósokat is, akik mind meghatározó játékosai a csapatnak.

A városban mindenki elismeri Pintér teljesítményét, és nincs is miért kritizálni, hiszen valóban megsüvegelendő, amit az edző és a csapat elért az elmúlt időszakban.

 



Angyalföldi csillagos ötös Megint majd jövőre!