mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Saját nevelésű fiatalok és a csaló játékos esete Kispesten

Vége az ősznek. Mostantól naponta végigvesszük az NB I-es csapatok szereplését, amolyan mifocinkos-os stílusban. Ma a második helyezett Honvédnél „jártunk”.

Kispesten az ősszel volt ok az örömre (Fotó: honvedfc.hu)

Szinte hihetetlen, de a Budapest Honvéd pontosan ugyanannyi pontot szerzett, mint a listavezető Videoton.
Szinte hihetetlen, de a Budapest Honvéd mindenben ugyanolyan mutatóval rendelkezik, mint a listavezető Videoton, csupán a kevesebb szerzett gólja miatt áll neve előtt a kettes szám.
Szinte hihetetlen, mert a Honvéd és a Videoton anyagi lehetőségeit össze sem lehet hasonlítani.

Kispesten elkezdődött valami.
Mind csapat, mind pedig vezetői szinten.

A klub tulajdonosa ugyanis rájött: felesleges háborúznia a szurkolókkal, hiszen nélkülük teljesen felesleges futballt „csinálni”.
Arra is rájöttek Kispesten, hogy itt az ideje a klub akadémiáján évek óta nevelkedő játékosokhoz nyúlni, ha már annyi pénzt költöttek rájuk.

És ha már az MLSZ fizet azért, hogy magyar fiatalok legyenek a pályán.
És láss csodát, a fiatalok nem rettentek meg a feladattól.

Úgy néz ki, mégis van hazánkban olyan akadémia, ahol képesek NB I-re érett fiatalokat nevelni. És úgy néz ki, van egy edző, Marco Rossi személyében, aki képes a fiatalokból és idősekből, magyarokból és külföldiekből eredményes csapatot gyúrni.

Szinte pátoszos lehetne ez a cikk, ha nem a Honvéd nevéhez fűződne az egyik legfelháborítóbb igazolás az évben.


Mert hiába a fiatalok szerepeltetése, ha a tulajdonos úgy döntött, ismét leigazolja az olasz bundakirály Lanzafamét, aki bizonyítottat egy csaló!

Ennek fényében tehát kicsit árnyaltabb a kép, hiszen legyen bármilyen eredményes is a csapat, legyen bármilyen jó a fiatalok beépítése, ha a magyar futball becsületét több alkalommal hangoztató klubtulajdonos egy fogadási csalót – aki játékostársakat, szurkolókat vert át, meccseket adott el – igazol le.



A nagy akarásnak most nem nyögés lett a vége (közepe) Angyalföldi csillagos ötös