mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Magyaros közeg

Bernd Storck tipikus magyaros, negatív közegnek nevezte azt, amikor az Andorra elleni válogatott mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az egyik kolléga megkérdezte tőle, mi lesz akkor, ha a szünetben még mindig 0-0 áll az eredményjelzőn. Érdekes. Bernd Storckot akkor nem zavarja a magyaros közeg, amikor az MLSZ vezetői minden kívánságát teljesítik első szóra.

Nem zavarta a magyaros közeg akkor, amikor az MLSZ fejet hajtott azon kérése előtt, hogy lecserélhesse a válogatott mellett dolgozókat.
Nem zavarta a magyaros közeg akkor, amikor ígérete ellenére a Szabics-Andrusch-Sallói alkotta régi stábból végül senkit nem vittek el az Eb-re.
Nem zavarta a magyaros közeg akkor, amikor sorra rúgta ki az utánpótlásnál dolgozó magyar edzőket.
Nem zavarta a magyaros közeg akkor, amikor helyükre idehozhatta ismerőseit, uram bocsá, barátait.
Nem zavarta a magyaros közeg akkor, hogy amikor kiderült, ezek a barátok annyira nem is értenek a futballhoz - vagy mondjuk úgy, nem jöttek az eredmények - akkor szó nélkül elküldhette őket.
Nem zavarta a magyaros közeg akkor, amikor Benrd Storckot, mint utánpótlás szakmai igazgatót nem vonta felelősségre senki az utánpótlás-csapataink eredménytelensége, és az edző stábban végrahajtott ámokfutás miatt)
(Csak hogy mindenki értse: mióta Bernd Storck az MLSZ-ben dolgozik, 15 magyar és 5, által idehozott külföldi edzőt rúgott ki)
Nem zavarta a magyaros közeg akkor, amikor az MLSZ első szavára lecserélte például a Telki edzőközpont konditermének teljes felszerelését – ami több tízmillió forintba került.
Nem zavrja a mgyaros közeg úgy általában, amikor mindennapjait ebben a magyaros közegben tölti.
Nem zavrja a magyaros közeg aznap sem, amikor megérkezik számlájára a fizetése.

Csak most zavarja a magyaros közeg.


Akkor, amikor az eddig nem túl sikeres vb-selejtezők során egy olyan csapat ellen, amelyik emberemlékezet óta nem nyert meccset, nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire tisztelni kell az ellenfele (persze, természetesen tisztelni kell), meg hogy nem az a lényeg, hogy milyen különbséggel nyerünk, hanem arra, hogy mit csinál a kapitány, ha véletlenül a szünetben még nem vezetünk.



Mi történik a Puskás Akadémiánál? Mi folyik itt...Felcsúton?