mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

1183... 4700

1183. Ennyi néző látta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK-Gyirmót mérkőzést. Persze, az azért sejthető volt, hogy a nézők nem tapossák majd le egymás sarkát, hogy jegyet vegyenek a meccsre, de bármilyen hihetetlen, azért, hogy alig legyenek a meccsen, a klub tett a legtöbbet.

Csapatok voltak - nézők nem nagyon (fotó: mtkbudapest.hu)

1183.
Nem túl sok néző.
Kifejezetten kevés.
Persze, valljuk be, az MTK-Gyirmót nem épp nézőcsalogató összecsapás. Az MTK szurkolók már rég nem képviselik nagy számban magukat a meccseken, a Gyirmótot pedig nem kísérik el idegenbe a szurkolók – már ha vannak ilyenek.

Azt se feledjük, hogy stadionavatóra kilátogató, magukat megmutató divatdrukkereknek, és kötelességből ott lévő „nagyembereknek” eszük ágában sem lesz majd meccsre menni, főleg nem októberben vagy novemberben.

De a legnagyobb problémát a klubvezetés okozta a szurkolóknak.

Az MTK stadionjába ugyanis 4700 forint a legolcsóbb jegy.

Őszintén: mondja meg valaki nekem, ki a franc ad ki ma ennyi pénzt egy magyar bajnokira?
Ki a franc fizet 4700 forintot az MTK-Gyirmót meccsre.

Dárdai Pál az Európa-bajnokság után azt mondta, ingyenes belépőkkel kellene visszacsologatni a nézőket a stadionokba. (A Vasas hétvégi meccsére nem kell majd belépőt fizetni)

Erre itt van ez a 4700 forintos jegy.
És ez volt a legolcsóbb belépő.
Ennél volt drágább is.

4700 forint az kb 15-16 euró.
Az MTK-Gyirmót meccsre.

Csak összehasonlításképp: jövő héten Bécsben az Austria Wien az AS. Romat fogadja az Ernst Happel stadionban, Európa-liga meccsen.
A belépő ára: 20 euró.

Ugye van különbség?

 



Tragédia a Fehérvári úti bajnokságban: A kispadon halt meg a kispályás focista „Szurkolók nélkül nincs értelme a futballnak – nélkülük senkik vagyunk...”