mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Megszívatva

Ismét kiderült, hogy a labdarúgó szövetségben ülnek olyanok, akiknek ott semmi keresnivalójuk. A szörnyűbb ennél, hogy döntéseket is hoznak, ám amikor kiderül, hogy amit döntöttek, az oltári nagy baromság, akkor azt nem vállalják be, nem próbálnak meg rajta változtatni. Most például egy halom budapesti amatőr csapatot szívattak meg azzal, hogy a szombatot, 15-ét, hivatalos játéknappá nyilvánították annak ellenére, hogy egyébként munkanap. Azt pedig, hogy így mégis hogyan játszanak majd egyes csapatok délelőtt, egy vállrándítással elintézték.

A Budapest-bajnokság II. osztályában harmadik helyen álló Hidegkútnak munknap, délelőtt 10 órakor kell pályára lépnia a listavezető TF otthonában

Mint ismert, a november 1-ei hosszú hétvége miatt a most következő szombat munkanap. Ezt azonban valamilyen oknál fogva nem vették figyelembe a helyi labdarúgó szövetségekben, és hivatalos játéknappá minősítették a szombatot.

Vidéken ez kisebb problémát jelent, mert egyrészről ott általában eleve vasárnap rendezik a meccseket, ráadásul mivel minden csapatnak van saját pályája, így a meccsek a kiírás szerinti lehető legkésőbbi időpontban vannak.

Más a helyzet Budapesten.

Virtuális szerkesztőségünket több helyről megkeresték, hogy bizony nekik szombat délelőtt vagy kora délután kellene játszaniuk, de ez szinte megoldhatatlan.

Megnéztük, hány csapatot érint ez a probléma.

Nos, a Budapest I. osztályban szombaton 11 órakor rendeznék a Gázgyár-Inter, míg 13.30-kor a Vízművek-Unione meccset, ami, ha figyelembe vesszük, hogy ezekben a csapatokban amatőr játékosok, munka mellett játszanak, lényegében megoldhatatlan. Sőt, még 15 órakor kezdődő II. kerület-Újbuda és a 16 órai Műegyetem-Kelen meccs sem tűnik biztosnak.

Ennél is korábban rendezik a  másodosztály rangadóját!
A  listavezető TF délelőtt 10 órakor fogadja/fogadná a harmaik helyen álló Hidegkút SC-t.
Még jó, hogy nem reggel 8-kor)

Érdekesség, hogy a BLSZ III-ban a legkorábbi meccsre 15 órakor kerül sor – mint említettük, az sem egyszerű kezdési időpont azért - , de nem irigyeljük a negyedosztályban szereplő Merkapt SE és Sziget Sport, és a Pestújhely- Kőbányai Egyetértés játékosait sem, akik délelőtt 10 órakor játszanak egymás ellen.

Természetesen megkerestük a Budapesti Labdarúgó Szövetséget is, de kérdésünkre csak annyit mondtak, hogy mivel ők hivatalos játéknappá nyilvánították a szombatot, így akkor kell pályára lépni, amikorra ki van írva a meccs.

Ha délelőtt 10-re van kiírva, akkor akkor kell játszani.

Igaz, nem nekik.

Ők csak döntéseket hoznak.
Mint ismét kiderült: sokkal jobb lenne, ha ezt olyan valakik tennék, akik egy kicsit értenek a futballhoz és tudják, amatőr, munka mellett futballozó hobbifocisták nem nagyon tudnak hétköznap délelőtt játszani.

Mert bizony hiába mutat a hozzá nem értő „szaktárs” naptára 15-én szombatot, az bizony az egész országban munkanapnak számít.

 



Csank János: A nagy dolgok tavasszal dőlnek el, de.... Hú de kínos