mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csank János: A nagy dolgok tavasszal dőlnek el, de....

A sikeresnek ítélt Európa-bajnokság után a világbajnoki selejtezősorozatot nem kezdte túl jól a magyar labdarúgó válogatott. A Feröer-szigeteken elért 0-0 után a Svájc és Lettország elleni dupla mérkőzésen az volt a tét, hogy marad-e még esélye nemzeti csapatunknak a világbajnoki szereplésre. Csank János szerint az esély megmaradt.


Szalai Ádám beindult: két meccsen három gólt szerzett (Fotó: Csudai Sándor)

A Feröer-szigetek elleni 0-0 után voltak, akik már temették a csapatot.
A Svájc elleni 3-2-es vereség urán sokan már legyintettek. Tették ezt annak ellenére, hogy a csapat jól játszott – igaz, ezért még soha nem adtak három pontot.
A Lettország elleni 2-0-ás győzelemnek köszönhetően az esély megmaradt – még ha nem is a saját kezünkben van a sorunk.
Csank János egykori szövetségi kapitáőny is ezen az állásponto van.
- Én már a sorsolás uátn azt mondtam, hogy nem vagyunk esélyesek a vb-re való kijutásra – mondta a mifocink.com-nak Csank János. - Azt is hozzáteszem, ha stabilan csoportharmadikok akarunk lenni, akkor abból lehetünk másodikak. Ha viszont előre a kijutást mondogatjuk, abból nagy bukás lehet. Szerencsére a kapitány is így gondolkodik jelenleg. A nagy dolgok úgyis tavasszal, a véghajrában dőlnek el. 

Csank János elmondta, csapatunk Svájc ellen mutatott játéka meggyőzte arról, hogy lehet esélye a csapatunknak. Svájc ellen a vereség és a hibák ellenére is jól játszott a csapat.
- Persze, jobb lett volna, ha legalább döntetlent érünk el, de a mutatott játék azt mondatja velem: lehet még esélyünk. Igaz, a futball már csak ilyen kegyetlen játék: a statisztikákban az nem szerepel, hányszor lőttünk kapura, vagy hogy milyen jól játszottuk át az ellenfél védelmét. Csupán az eredményt írják be, azért adnak pontokat. A lettek ellen már gyengébb meccset játszottunk, igaz, az ellenfél sem kényszerítette arra a fiúkat, hogy felpörögjenek. Az is igaz, hogy még így is voltak nagy helyzetik a letteknek, és bizony kellettek Gulácsi bravurjai, de úgy érzem, ha véletlenül gólt kapunk, akkor sem kapunk ki.
Csank szerint az év utolsó meccsén, Andorra ellen valószínű nyerünk, és hét ponttal mehetünk majd a téli pihenőre, ám ami a továbbjutás illeti, sajnos, nem a saját kezünkben van a sorsunk.
- Bravúrok kellenek a sikerhez, hiszen Portugália ellen tavasszal két meccsen legalább négy pontot kellene szerezni, míg Svájcot idegenben kellene legyőzni de pont abban bízom, hogy a svájciak nagy menetelése és eddigi veretlensége véget ér. És akkor eljöhet a mi időnk.



Bernd Storck: Az a célunk, hogy nyerjünk Lettországban Megszívatva