mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nincs vesztegetni való időnk!

Sorsdöntő hét előtt áll a magyar labdarúgó válogatott, hiszen a Feröer-szigeteken elért 0-0 után előbb a portugálokat legyőző Svájcot fogadjak, majd jövő szerdán Lett országban lép pályára a nemzeti csapat. Tudja ezt Bernd Storck is, aki szerint játékosaink újra bizonyítani akarnak a közönségnek. Gera Zoltán szerint a  fiatalok hozzáállása bizakodásra adhat okot.


– Örülök, hogy újra együtt a csapat, bár Bese Barnabás és Megyeri Balázs klubkötelezettsége miatt csak kedden csatlakozik a csapathoz. Az elmúlt héten jó munkát tudtunk végezni a velünk együtt készülő U21-es válogatott tagjaival. Mi megmutattuk, hogy bízunk bennük, tervezünk velük, ők pedig bebizonyíthatták, hogy számíthatunk a játékukra.  Nincs vesztegetni való időnk, hiszen a legutóbbi teljesítménynél sokkal többre lesz szükségünk pénteken, telt ház előtt. A felkészülés minden percét ki kell használni. Svájc nagyon jó csapat, hogy mást nem mondjak, az Eb-n az öt legjobb labdabirtoklást bemutató gárda között volt. Veretlenül, büntetőkkel estek ki, azóta pedig legyőzték az Európa-bajnok Portugáliát.  A szurkolóink előtt azonban nem félhetünk senkitől. A vb-selejtezősorozat kezdete nem úgy sikerült, ahogy akartuk, és érzem a fiúkon, őket is bántja a dolgok, és szeretnének bizonyítani.

Mint az Bernd Storck elmondta, a válogatott egy része, leginkább a fiatal illetve az NB I-ben szereplő játékosok már egy hete együtt gyakorolnak a Telki Edzőközpontban. Köztük volt a válogatott  rangidős játékosa, Gera Zoltán is.


- Valóban, az elmúlt héten együtt edzhettem a fiatalokkal, kellemes pár nap volt ez. Újra fiatalnak éreztem magam. Öröm látni, hogy van 10-20 olyan fiatal játékosunk, akiknek a lábában már most van 40-50 NB I-es mérkőzés. Próbálom tartani velük a ritmust, de az élet rendje már csak az, hogy jönnek a fiatalok, míg az öregek kikopnak. Ami a pénteket illeti: aAz ellenfelünk nagyon jó csapat, és ezt az Eb-n is bizonyították, mondom ezt a korai kiesésük ellenére. Fontos, hogy tudásunk legjavát adjuk, talán az Eb-n mutatott formánál is több, jobb kell a győzelemhez.
A középpályás eddig 93 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, azaz kézzel fogható közelségbe került a 100-szoros válogatottság.
- Komolyan mondom, hogy nem a számok motiválnak. hanem hogy jó teljesítményt nyújtsak. Minden meccsen szeretnék jól játszani, és szeretnék a legjobbak között maradni ameddig csak lehet.



Korhut Mihály: Semmit nem érzek az izraeli háborús helyzetből Miért került székenként másfél millióba az MTK-stadion? És kinek épült 500 fős luxuspáholy?