mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Korhut Mihály: Semmit nem érzek az izraeli háborús helyzetből

Korhut Mihály nyáron igazolt a Hapoel Beér Sheva csapatában, így elsőként készülhet a magyar labdarúgó válogatottal úgy, mint légiós. Az Izraelben játszó futballista elmondta: semmit nem érez a háborús helyzetből, és bízik abban, hogy a most következő dupla válogatott mérkőzés egyikén pályára léphet - olvasható a lokal.hu-n.

Sorsdöntő hét előtt áll a magyar labdarúgó válogatott, hiszen a Feröer-szigeteken elért 0-0 után előbb a portugálokat legyőző Svájcot fogadjak, majd jövő szerdán Lettországban lép pályára a nemzeti csapat. Nagy kérdés, hogy Korhut Mihály ott lesz a csapatban valamelyik meccsen.

 
image

Korhut Mihály jól érzi magát Izraelben, de reméli, még onnan is továbbléphet (Fotó: Csudai Sándor)

– Feldobott, hogy külföldre igazolhattam és az, hogy kimozdultam a debreceni komfortzónából – mondta Korhut Mihály. – Gyorsan kiderült, hogy az izraeli bajnokság erősebb, mint a magyar, és mint azt az Európa-ligában bizonyítottuk, nekünk is jó csapatunk van. Ráadásul mivel a Hapoel Beér Sheva támadóbb felállásban játszik, mint tette azt a Debrecen, vagy épp a válogatott, ezért más poszton, más szerepkörben is bizonyíthatok. Ennek nagyon örülök, hiszen korábban csatár voltam, és így most több alkalommal felérhetek az ellenfél kapujához.
Korhut Mihály hozzátette, már most érzi a fejlődést, de hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy kiszorítsa a kezdő csapatból Kádár Tamást, azt nem neki kell eldöntenie.

– Ez a kapitány feladata, de az biztos, hogy én mindent megteszek azért, hogy játszhassam.
A védő beszélt az álmairól is.

 – Minden vágyam azt volt, hogy kipróbálhassam magam külföldön is, de azzal, hogy ez sikerült, még nem felejtettem el, honnan indultam. Borsodi gyerek vagyok, most is tartom a kapcsolatot a régi haverokkal, és ez akkor is így lesz, ha majd eligazolok Izraelből. Mert egy lépcsőt most léptem a pályafutásomban, de szeretnék még tovább fejlődni, még jobb csapatba igazolni. És hogy mi az igaz abból, hogy Izrael veszélyes hely, Én egy hónapja élek kint, és semmit nem tapasztaltam abból, hogy háborús helyzet lenne a térségben.



Amatőr fociklubok rovat: saját pálya nélkül is életben van a Zuglói Kinizsi Nincs vesztegetni való időnk!