mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bernd Storck: Az Eb a múlt, Feröeren a nulláról kezdünk

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint az Európa-bajnokságot már lezárta a csapat, egy új, még nehezebb feladat elé nézünk.
 

A magyar válogatott vasárnap elutazott a Feröer-szigetekre, ahol kedden este megkezdi a világbajnoki-selejtező sorozatot. A vasárnapi programban még szerepelt egy délelőtti edzés Telkiben, majd ebéd után a magyar delegáció útra kelt a távoli északra. A csapat repülőgépe délután 3 óra után szállt fel Budapestről, és helyi idő szerint 18 órakor landolt a szigetországban.

A felszállás előtt Bernd Storck arról beszélt, hogy az Európa-bajnokságot már el kell felejteni, de a tapasztalatokból, pozitív élményekből építkezni lehet és kell is a vb-selejtező sorozat előtt.
- Az Eb már mögöttünk van, és a múltat le kell zárni. Most egy új sorozat kezdődik, amelyben a nulláról kell kezdenünk mindent. Persze, az Eb tapasztalatait és pozitív élményeit felhasználva kell elkezdenünk az újabb, még nehezebb feladat teljesítését. Remélem, a szurkolóktól és mindenkitől megkapjuk azt a biztatást, mint Franciaországban. Készen állunk a nyitányra, ami egyáltalán nem lesz könnyű. Természetesen van már egy elképzelés a fejemben a keddi kezdőcsapatot illetően, de erről még korai lenne beszélni most - jelentette ki a szövetségi kapitány.

Az itthoni nyárias időjárásnak kint nyoma sincs, 10 fok, és ködös, nyirkos idő várta a csapatot Feröeren, hasonlóra van kilátás kedden este is. A keretből mindenki egészségesen várja a találkozót, a játékosok hétfőn délután már Torshavnban, a keddi mérkőzés helyszínén edzenek majd.

A kedd esti (20.45) mérkőzést a szlovén Slavko Vinčić vezeti, segítői honfitársai, Bojan Ul és Matej Žunič lesznek, negyedik játékvezetőként Matej Jug tevékenykedik majd. A 37 éves szlovén bíró még nem vezetett a magyar válogatottnak mérkőzést, 2011-ben a Ferencváros egyik EL-selejtezőjén működött közre.



Bognar István: Gólpasszt adni a legjobb érzés! Leánykérés a gépen, avagy így utaztak a szurkolók Feröerre