mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kovács Zoltán: A Videotonból van továbblépési lehetőség

Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a klub átigazolási politikájáról, illetve elárulta azt is, hogy bajnok akar lenni a Videoton, és hogy Bernd Storck kritikáját nem kell magukra venniük.

„Erről kell, hogy szóljon egy átigazolási szezon egy olyan klubnál, ahol komoly célok vannak. Semmi különöset nem csináltunk, csak azt a stratégiát, amit megálmodtunk, megterveztünk, azt végrehajtottuk. Nagyon örülünk, hogy gyakorlatilag 100 százalékig meg tudtuk valósítani ezt, köszönhetően a nagyon erős tulajdonosi igénynek, hogy a Vidi a lehető legerősebb csapattal folytassa az idei versenysorozatot” – mondta Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója arról, hogy eseménydús átigazolási szezonon vannak túl. –„Meggyőződésünk, hogy nagyon erős lett a keret, de ezt majd természetesen a pályán kell bebizonyítania a játékosoknak Henning Berg vezetőedző irányításával.”

A Videotonnál már a bajnokság kezdetekor egyértelművé tették, hogy szeretnék megnyerni a bajnokságot, és szerettek volna minél tovább jutni a nemzetközi kupákban. Ez utóbbi nem sikerült, az EL harmadik selejtezőkörében ugyanis a dán Midtjylland 2—1-es összesítéssel, szoros csatában, de búcsúztatta a fehérváriakat.Ez azonban nem befolyásolja a hazai célokat. „El lehet mondani, hogy annyiban talán könnyebb dolgunk lesz, hogy csak erre kell majd koncentrálni, hiszen nagyon komoly erőforrásainkat vitte el az, hogy folyamatosan a nemzetközi kupában kellett szerepelnünk csütörtök-vasárnap ritmusban. Az utazásokkal együtt ez egy nagyon komoly megpróbáltatás, ettől függetlenül annyi önkritikával élhetünk, hogy erre talán még nem volt felkészülve a csapat teljesen. Ennek ellenére a magyar csapatok közül a Videoton ment a legtovább, és a visszavágón Dániában nagyon jó mérkőzést játszottunk, még tíz emberrel is egészen közel kerültünk a playoffhoz, ami egy nagyon nagy dolog lett volna. Az a célunk, és ezért is erősítettük tovább a csapatot, hogy adott esetben már egy év múlva felkészültebben vághassunk neki úgy a nemzetközi kupának is, hogy a bajnokságban is ugyanazt a teljesítményt le tudjuk adni már a legelejétől.”

És hogy miért most igazolt többet a csapat?

„A téli átigazolási piac mindig picit speciális, nehezebb megfelelő szintű játékost igazolni, de nem lehetetlen természetesen. Azt szokták mondani, hogy mindig télen készüljünk fel a nyári nemzetközi kupára; meggyőződésem, hogy mi már most nyáron felkészültünk, vagy nagyrészt felkészültünk, hiszen mozgás biztosan lesz. Válogatott játékosaink vannak, lehet, hogy lesznek ajánlatok, a Vidi az elmúlt egy évben bebizonyította, hogy játékos az output oldalon is van, hiszen Kleinheisler Lászlót topbajnokságba adtuk el, Zsótér Donátot is eladtuk Belgiumba. A Videoton nem csak vásárol, hanem el is ad adott estben, ez a fajta nyitottság megvan, és ez fontos azoknak a játékosoknak, akik aláírnak hozzánk, hogy van továbblépési lehetőség is” – fogalmazott a jövővel kapcsolatban.

A héten Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya beszélt arról, hogy nincs megelégedve a behívott játékosok fizikai felkészítésével. Kovács Zoltán a Sport TV Mai helyzet című műsorában arról is beszélt, mennyire kell a Videotonnak magára vennie Bernd Storck kritikáját: „Nekünk szerintem semennyire. Pont az előbb említett Midtjylland elleni kinti visszavágót is mondhatom, amikor a hosszabbításban, 10 emberrel majdnem hetven percen keresztül emberhátrányban futballozva dominálni tudtunk, és egészen közel volt a továbbjutás egy erős csapat ellen. Ott idegenben tudtunk dominálni, futballozni, erőnlétileg tökéletes állapotban, ezért mondom, hogy a Videotonnak, mint klubnak ezt egyáltalán nem kell magára vennie. Mi a legmodernebb eszközökkel mérjük a játékosok teljesítményét, a kapitány általánosságokban nyilatkozott, nem emlékszem, hogy bárhol is megemlített volna név szerint játékost, hogy ki van rossz vagy jó állapotban. Arról nem is beszélve, hogy a Videoton nyitottságát mi sem jelzi jobban, hogy az NBI-es szakvezetők közül egyedül Henning Berg tett látogatást a válogatott edzőtáborában”– fogalmazott a sportvezető.Hozzátette a megbeszélés nagyon pozitív hangvételű volt, és a Videoton eddig is támogatta mindenben a válogatott munkát.



Pécsett csinálnának futballünnepet a fradisták! Vágyak és valóság a vb-selejtezők előtt - jelentős a lemaradásunk riválisaink mögött