mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

„Elhallgat” egy csapat weboldala

A mifocink.com a múltban és a jövőben is kiemelten szeretne foglalkozni az amatőr labdarúgással. Akkor is ezt tesszük, amikor a Veresegyházi VSK weblapjának szerkesztőinek üzenetét továbbítjuk az olvasóknak. Íme:


Az utóbbi három évben sajnos negatív folyamatoknak lehettünk tanúi a Veresegyházi VSK focicsapatának háza táján – áll a vvsk.eoldal.hu szurkolói portál búcsúközleményében. -2013 tavaszán megye I-es bajnoki címet ünnepelhettünk, 2013 nyarán nemzetközi mérkőzést játszottak a veresi focipályán, komoly létesítményfejlesztések történtek.

És innen indult a mélyrepülés.
Az NB III szintjére semmilyen téren nem sikerült felnőni és két év után távozni is kényszerültünk a magasabb osztályból. Ami viszont megdöbbentő, hogy visszakerülve a megyei labdarúgásba már a regionális élvonalban is könnyűnek találtattunk és teljesen megérdemelten távoztunk a megye II-be, egy olyan osztályba, ahol utoljára 1999 tavaszán jártunk.

Lehetne feszegetni ilyenkor a felelősség kérdését, de ehhez mi nem rendelkezünk megfelelő információkkal és ez nem is a mi feladatunk. A 2013-as bajnoki cím egy közösség sikere volt, most a kudarcok és a felbomlás is egy közösség teljesítménye. Az utóbbi hónapokban látva az eredménytelenséget, a zsoldos szellem eluralkodását, a kilátástalan játékot, a játékoskeret lecserélését szinte félévente, egyre kevesebb energiát fordítottunk a honlap
működtetésére.

A végső lökést az adta meg, hogy a 2016–2017-es szezonban csapatunk a magyar-kupára le sem adta nevezését. Más kérdés, hogy botrány, hogy most augusztusban megyei kupamérkőzéseket kell játszani, miközben az előző szezonban már lejátszották a megyei selejtezőket minden megyében, ilyen sehol máshol nincs a világon. De erről azoknak a döntéshozóknak kell számot adniuk, akik ilyen lebonyolítást dolgoztak ki.

Ettől függetlenül az, hogy már a szezonbeli egy kupamérkőzés lejátszását sem vállaljuk, jól jelzi a kialakult helyzetet. Jelen körülmények között a honlap felfüggeszti működését, mindaddig, amíg
ismét komolyan vehető labdarúgó csapata lesz Veresegyháznak. és a csapat olyan játékoskerettel és háttérrel dolgozhat, amely méltó az elmúlt két évtized eredményeihez és a csaknem évszázados múlthoz, amelyet magunk dolgoztunk fel részletesen.

Hiszünk benne, hogy ahogyan néhány év alatt eljutottunk az NB III-ből a megye II-be, ugyanúgy fel is fog támadni Veresegyházon a labdarúgás a következő esztendőkben. És akkor ismét minden héten frissülni fog majd a vvsk.eoldal.hu.

Ameddig ez bekövetkezik, addig viszont hallgatunk.
Hajrá VVSK, hajrá Veresifoci!
A VVSK szurkolói honlapjának szerkesztői



Király Gábor magyar futballnak adott legnagyobb ajándéka Németországból érkezik az U19-es válogatott új edzője