mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egy korszak véget ért

Kondás Elemér már nem a Loki edzője. A tréner a Vasas elleni vereség után lemondott. Mindössze két NB I-es fordulót és négy nemzetközi kupameccset élt meg az ősszel. A nagy kérdés az, hogy amit maga mögött hagyott, az ki, no és hogyan szedi ráncba.

Mondhatnánk, hogy nem mindig az edző a hibás, de valljuk be, ott, ahol egy nyári felkészülés után ilyen csapnivaló játékkal rukkol ki a csapat, bizony lehet valami hiba a szakmai felkészítésben.

Pedig a Fortuna a Loki mellé állt a nemzetközi kupában, hiszen a mindenki számára teljesen ismeretlen Tarpeda Zsodzina  nem tűnt legyőzhetetlen ellenfélnek. Aztán a fehéroroszok kettős győzelemmel masíroztak tovább, és bizony benne volt a levegőben: ha a Debrecen vereséget szenved a Fáy utcában, akkor váltásra kerülhet sor.

Nos, a Debrecen vereséget szenvedett a Fáy utcában, ráadásul úgy, hogy bár vezetett, lényegében teljesen alárendelt szerepelt játszott az egész meccsen, a Vasas pedig a végén megfordította az állást.

Kondás Elemér pedig ma lemondott a vezetőedzői posztról.
„Több évtizede vagyok a klub alkalmazásában, az elmúlt öt és fél évben vezetőedzőként próbáltam mindent megtenni a DVSC sikerének érdekében. Köszönöm az eddigi bizalmat, és sok sikert kívánok a csapatnak a továbbiakban” – mondta Kondás szűkszavúan a dvsc.hu-nak. A tréner öt év alatt két bajnoki címet, egy bronzérmet és két Magyar Kupát nyert a Loki. Összesen 162 bajnoki találkozón irányította a csapatot, ami a legtöbb a DVSC történetében.

 Nagy kérdés ki lesz az utód, és hogyan lesz úrra a káoszon.
Mert káosz van, leginkább a fejekben, az biztos.
Ráadásul nem lesz könnyű helyzetben az új tréner, hiszen a teljes keret Kondás Elemér kénye-kedve szerint lett kialakítva, így az új edzőnek „azzal kell főznie, ami van”.

Ne felejtsük el: Kondás Elemér csak és kizárólag a Debrecen kispadján ült, szép sikereket ért el és ezzel tiszteletet vívott ki magának. És igazán becsülendő, hogy belátta, ilyen kudarc – főleg a nemzetközi kupában elért eredmény – után egyetlen korrekt lehetősége van.



Mint a legyek Nincs gazdasági alapja a magyar futballnak