mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mi történne most, ha magyar edzője lenne a Fradinak?

Nehéz most bármit írni. Még úgy is, hogy az első felindultságot „eldobta” az ember. Még úgy is, hogy tegnap este nem ült le a gép elé, nem írt le sértős szavakat. De mit is lehetne írni arra, hogy ma július 21-e van, a Ferencváros pedig már ki is esett a BL-ből úgy, hogy egy beugró albán csapat ejtette ki.

 

Nem akarok megmondó ember lenni, de úgy az Eb- előtt azt írtam, hogy a Fradi lehet a nagy vesztese az Európa-bajnokságnak. Mert felkészülés nélkül nem lehet elindulni egy BL-selejtezőben. És mondjon bárki bármit: mivel a Fradi meghatározó emberei Franciaországban voltak, felkészülésről, egy percig sem beszélhetünk a zöld-fehér csapat kapcsán.

És sajnos tudatos csapatépítésről sem.

Mert ha erről lehetne beszélni, akkor a Fradinál már télen felmérték volna, rövid idő lesz a felkészülésre, a csapatépítésre nyáron, és hogy akkor, mármint télen kell 5-6 olyan játékost igazolni, akiket be lehet építeni a csapatba, akikkel sikeres lehet a BL-selejtező. De a Fradinál nem gondolkoztak ezen a télen, sőt, még azon is megsértődtek, amikor ezt megkérdeztem.

És sajnos tudatos csapatjátékról sem beszélhetünk.

Mert valljuk be, amit tegnap láttunk a Fraditól, az nyomaiban sem emlékeztetett futballra.
Ahogy Bozsik Péter mondta: döbbenet, hogy a magyar bajnok az albán második ellen 120 perc alatt egyetlen felépített támadást sem tudott bemutatni.

Tavaly Zseljeznicsar, most Partizani.

Az eredményt tudjuk.

Kifejezetten szeretem Thomas Dollt, azt gondolom, felkavarta az álló vizet a csapatnál, de legyünk őszinték: ha ezt a két eredményt magyar edzővel érte volna el a csapat, ha a tegnapi meccsen magyar edző ült volna a Fradi kispadján, akkor annak ma nagy valószínűséggel megköszönnék a munkáját. Sőt, az gondolom, hogy egy ilyen szereplés után teljesen mindegy, hogy egy csapatnak magyar vagy külföldi az edzője. Egy ilyen szereplés után, egy ilyen mutatott játék után a világ nagy részén tudják, mi a következő lépés.

 



A válogatott rengeteg pénzt keresett az utánpótlásnak is az Eb-n Mint a legyek