mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ezek megőrültek. Nem, inkább...teljesen inkorrektek...

A Gyirmot feljutásakor írtam egy anyagot, mely arról szól, hogy bár az elmúlt években mindig lemaradt a csapat a feljutásról, mostanra a szimpatikus vesztes szerepéből a szimpatikus győztes szerepébe kerültek. Nos, most visszavonok minden szót, sőt, állítom, Gyirmoton is beálltak a semmitmondó kamuzók sorába.


Az elmúlt években sok mindent megéltek Gyirmóton. Volt, hogy a technikai vezető hibájából nem indulhatott a csapat az NB I-ben, volt, hogy a vezetőedző és volt, hogy a játékosok kiválasztása nem volt megfelelő.

Aztán idén valahogy minden összeérett.
Új stadion, megfelelő háttér, megfelelő játékosok és egy fiatal, sikerre éhes, motivált trénre. És ifjabb Bene Ferenc elérte azt, ami sok trénernek nem sikerült: a csapat magabiztosan jutott fel az NB I-be.

Jutalma az lett, hogy nem hosszabbították meg a szerződését.
Nem kapja meg az esélyt, hogy bizonyítson az NB I-be.

És a gyirmóti vezetőknek annyi „vér sincs a pucájukban”, hogy kiálljanak, és elmondják a valódi okokat. Helyette jönnek a magyar futballban már bevett, semmitmondó kamu dumával, közleménnyel:
Szeretném leszögezni, hogy a Gyirmót FC KFT Bene Ferenc vezetőedző munkájával maradéktalanul elégedett volt.  A csapattal a célkitűzést elérte a vezetőedző és sikerült feljutnia az NB I-be. Klubunk a mai napon befejezte a tárgyalásokat Bene Ferenc vezetőedzővel és felek közös megegyezéssel felbontották a vezetőedző szerződésétolvasható a klub weblapján Margitai Zoltán cégvezető nyilatkozata.

Köszönöm, ennél nagyobb kamut már rég olvastam.
Kár, hogy értelmező kéziszótárt nem adtak a nyilatkozathoz.

Mert ha „maradéktalanul elégedettek” az edző munkájával, és ha a „célkitűzést elérte a vezetőedző”, akkor vajon miért kell helyette mást ültetni a kispadra?



Gyerünk gyerekek, egy ország veletek! Várhidi Péter: Az a jó út, amit Storck választott