mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ők 23-an!

Egy nap csúszással ugyan, de megvan a magyar válogatott Eb-kerete. Bernd Storc ugyanis megnevezte azt a huszonhárom játékost, aki utazhat Franciaországba!


- Először is szeretném minden játékosnak megköszönni a munkáját. Valójában mindannyian megérdemlik, hogy a csapatban legyenek, mert kivétel nélkül kitűnő játékosok, de sajnos csak 23 játékost nevezhetek az Európa-bajnokságra, így nehéz döntést kellett meghoznom. Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki számára, hiszen ősztől újabb nagy feladat vár ránk, ekkor kezdődik a vb-selejtező sorozat - mondta a szövetségi kapitány a valogatott.mlsz.hu-nak a kerethirdetés után.

És akkor a keret:
Kapusok: Király Gábor, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter
Védők: Bese Barnabás, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Juhász Roland, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lang Ádám
Középpályások: Elek Ákos, Gera Zoltán, Kleinheisler László, Lovrencsics Gergő, Nagy Ádám, Pintér Ádám, Stieber Zoltán
Támadók: Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Priskin Tamás, Szalai Ádám.

Az UEFA-nak leadott hivatalos Eb-keretben a torna kezdetéig egy cserére van lehetőség, de kizárólag abban az esetben, ha valamely játékos frissen szerzett sérülés miatt nem tud pályára lépni a kontinensviadalon. Ha egy válogatott élni kíván ezzel lehetőséggel, akkor az UEFA orvosi stábja megvizsgálja a sérült játékost, és jóváhagyása esetén van lehetőség új labdarúgó nevezésére.



Nincs jegyed az Eb magyar meccseire? Most vehetsz! Nagy Antal 1986-ról, és a mostani Európa-bajnokságról!