mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Európa legjobb footgolfosai jönnek Magyarországra

Szeptember 21-én és 22-én, két napon keresztül a világ legjobb footgolf játékosai mérik össze tudásukat Kisorosziban, hiszen a sikeresen megrendezett világbajnokság után újabb nagyszabású eseményt szervez az Első Magyar FootGolf Egyesület. Mielőtt legyintenénk egy nagyot, el kell mondani, Hollandiában Roy Makaay és Frank De Boer is hódol ennek a ma már különálló sportágnak.

footgolf (8)

A Footgolf Hollandiából indult hódító útjára 2009-ben, és hogy milyen gyorsan szerzett nagy népszerűséget, azt bizonyítja, ma már minden európai országnak van jegyzett játékosa. Nekünk, magyaroknak például világbajnokunk Lengyel Béla személyében.

- Az egész kiegészítő sportágnak indult, és mint a nevéből is kiderül, a golf és a futball összefésülése után alakult ki – mondta az esemény sajtótájékoztatóján, Lengyel Béla. – Az elmúlt négy évben aztán óriási fejlődésen ment keresztül ez a játék, és ehhez mi magyarok is vastagon hozzá tettük a magunkét. Hogy mást ne mondjunk, bár a footgolf holland találmány, a szabályrendszert mi magyarok dolgoztuk ki, és ezt a nemzetközi szövetség el is fogadta. Emellett én ugye tavaly megnyertem a világbajnokságot, de minden versenyen van olyan magyar versenyző, aki felállhat a dobogóra. A legnagyobb ászok a svájciak és az argentinok, de biztos, hogy a magyar versenyzők is meghatározó résztvevői a versenyeknek.
Gelencsér Gábor, a Hungarian International FootGolf Cup főszervezője, az Első Magyar Footgolf Egyesület abban reménykedik, ez a Kisorosziban rendezendő kétnapos versenyen is így lesz.
- Persze, az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a magyaroknak, hiszen ott lesz a versenyen a legjobb holland és belga játékos, de többen jönnek Norvégiából, Angliából, Olaszországból, Szlovákiából és Horvátországból is – mondta Gelencsér Gábor, aki hozzátette, a Fair Play szellemében változtatnak egy kicsit a Kisorosziban található pályán. – Ebben a sportágban is megvan a hazai pálya előnye, hiszen a mi versenyzőink jól ismerik már a terepet. Ám úgy gondoltam, úgy lesz korrekt, ha néhány helyen változtatunk ezen a pályán, hogy a külföldiek ne kerüljenek már az elején hátrányba.

A sportvezető azt szerényen elhallgatta, hogy nemcsak a szervezésben vesz részt, hanem kiváló játékos is, néhány hete például egy hollandiai versenyen Roy Makaay-t és Frank de Boer-t is legyőzte.

A sportág nagy szerelmese a korábbi válogatott játékos, Fehér Csaba is.
- Hollandiában ismerkedtem meg a játékkal néhány évvel ezelőtt, és elmondhatom, szerelem volt első látásra. Azt mondanám, hogy kirándulás a labdával, ahol nemcsak a technikai tudás, hanem a pszichikai felkészülés is nagyon számít. Sőt, ez a sportág fejben jobban elfáraszt, mint fizikálisan.


Fehér György



Egy legenda utolsó útja Izraelben tényként kezelik, hogy Sousa magyar kapitány lesz