mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Van csapatunk!

Nos, kérem szépen, amit a Magyarország-Elefántcsontpart mérkőzésnek a nagy részében láttunk a magyar válogatottól, azt úgy hívják: futball.


Tudatos játékos, tudatos labdatartás, méterre pontosan megtervezett mozgások.
Persze, volt, amikor becsúszott egy-egy hiba, és azt is tudom, hogy ez csak egy felkészülési meccs, (ráadásul vendégeink nem egy nagy tornára készülnek) de mégis…
….mégis olyan érzése volt az embernek, hogy valami elkezdődött, pontosabban folytatódott a válogatottnál.
 
Hányszor, de hányszor hallottuk az elmúlt 25-30 évben, hogy magyar futballista májusban (júniusban) már nem nagyon szeret válogatott meccset játszani, mert már a nyári szabadságot esetleg az új szerződését tervezi.

Na, kérem, ennek a frázisnak egyetlen szava sem igaz a mai magyar válogatottra.
A ma (és az elmúlt időszakban) látott csapat minden tagja szívét-lelkét kitette a pályára, kisegítette társait.  Mondhatnánk, hogy ez a minimum, de ha visszaemlékezünk, milyen hozzáállás jellemezte nemzeti csapatunkat 4-5, vagy akár csak 3 évvel ezelőtt is, akkor tudhatjuk: ez valami. Ráadásul jól, szervezetten és taktikusan is játszottunk, volt olyan passzjátékunk, amikor az elefántcsontpartiak csak keresték a labdát.

Persze, helyzetet nem sokat láttunk – de abból talán Franciaországban sem lesz sok. Épp ezért fontos, hogy olyan ziccereket, amilyen előbb Gyurcsó, majd Szalai előtt adódott, „be kell ütni”, mert az bizony meccset dönthet el. Most nem sikerült kihasználni a ziccert, nem is esett gól, de a 0-0-s döntetlennek is vannak tanulságai.

Pontosabban szólva nyereségei.
Mert igenis nyereség, hogy azt láttuk, van csapatunk!

És persze essen szó a szurkolókról.
Azokről, akik ismét, immár sokadszorra fergeteges hangulatot varázsoltak a stadionba,
Akik megállás nélkül biztatták a csapatot.
Akik már régen, de immár végérvényesen visszaszerezték maguknak a rangot, mely szerint ők a csapat 12. játékosa(i).

Nagyszerű élőkép a magyar szurkolóktól

Reménykedem abban, hogy ez a remek sztori még folytatódik, akár a csapatról, akár a szurkolókról van szó. Mert ha így lesz, nagyszerű pillanatokat élünk majd át Franciaországban.

  



Nyerni vagy nem nyerni, ez itt a kérdés? Váratlan fordulat: a Nyíregyháza feljut – a tulajdonosa kiszáll! Miért? (Interjú)