mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bravó Honvéd, bravó Puskás Akadémia!

Jár a taps, a gratuláció a magyar csapatoknak. Jár az elismerés a Budapest Honvédnak és jár a Puskás Akadémiának. Ennek a két klubnak a korosztályos csapatai játszották ugyanis a Puskás Suzuki Kupa döntőjét úgy, hogy a vert mezőnyben a Real Madrid, a Gent, a Panathinaikos vagy épp a Hagi Akadémia volt.

A döntőben nagy csata volt, végül a Honvéd büntetőkkel nyert (Fotó:puskassuzukinet.hu)

Gyorsan tegyük hozzá, a Honvédnak nem szokatlan a tornagyőzelem, hiszem immár ötödször nyerte meg a Puskás Suzuki Kupát, azaz véletlen eredményről korántsem beszélhetünk. No és a kispestiek idén is legyőzték a Realt, csak nem a döntőben, hanem a csoportmeccsek alatt.

Igaz, míg tavaly a Real Madridot, idén a Puskás Akadémiát verték a kispestiek a fináléban, idén a Puskás Akadémiát, ám ez most szinte lényegtelen, hiszen mindkét csapatnak maximálisan kijár a dicséret. A Honvéd ugyebár legyőzte a Rela Madridot, és döntetlent játszott a Hagi Akadémiával, míg a Puskás Akadémia a Genket és a Panathinaikost is legyőzte.

Nagy kérdés azonban, hogyha klubcsapatok fiataljai ilyen sikerre képesek, korosztályos válogatottjaink miért nem virítanak valami fényeset, no és az is nagy kérdés, hogy hova tűnnek felnőtt korra ezek a tehetségek.

Mindenesetre az biztos, hogy egyet kell érteni Orbán Viktorral, aki a tegnapi döntő után azt mondta: több ilyen korosztályos nemzetközi tornát kellene rendezni, de hozzá kell tenni, valahogy a tehetségek megtartásában is kellene fejlődni.

Reméljük, ez a közeljövőben bekövetkezik, addig is: jár a gratuláció a Honvédnak és a Puskásnak

 

 



A gyirmóti siker margójára Itt vannak az új mezek!