mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Azért szerintem elég jó most fradistának lenni!

A csapat teljesítményét nézve még a legnagyobb kritikus szurkolók sem tagadhatják le: minden bizonnyal most nagyon jó fradistának lenni. És tudom, hogy most sok, más csapatnak szurkoló fanatikus mond valami nagyon csúnyát, de magukban ők is tudják, szeretnék, ha az ő csapatukat ünnepelné most mindenki.

Egy rossz szót sem szólhatnak a ferencvárosi szurkolók a csapatra.
Sőt, a szakmai stábra sem.
Sőt, a körülményekre sem.

Gyorsan pörgessük vissza a naptárt – legalább képzeletben.
Kubatov Gábor Berki Krisztiántól, vagy Berki Krisztián közvetítésével az angoloktól vette át az akkor romokban lévő futballcsapatot.

Akkoriban a ferencvárosi szurkolók csak reménykedtek egy stadionban, egy kupagyőzelemben vagy egy bajnoki címben. Arra pedig, hogy egy mind egyszerre meglehet, talán csak álmukban gondoltak.

Aztán előbb megépült a stadion.
Aztán tavaly, sok-sok év után Magyar Kupát nyert a csapat.
Aztán idén, sok-sok év után bajnokságot nyert a csapat.

Ráadásul mindezt úgy, hogy ezt a sikert megduplázva, megvédve a tavalyi kupagyőzelmet, idén is a Fradié lett a Magyar Kupa.  o és azt se felejtsük el, az MK-finálét az Újpest ellen nyerte a csapat.



Nagyon úgy néz ki, hogy egy olyan csapat épült az Üllői úton, amely ha nem is vethetetlen, de hosszabb távon legyőzhetetlen. Legalábbis egyelőre, és a drukkerek nagyon remélik, hogy még nagyon sokáig.

Kétség nem férhet hozzá: ezekhez a sikerekhez kellett egy nagyszerűen kiválasztott szakmai stáb.
Merthogy az biztosra mondható: sem Détári, sem Ricardo Moniz nem Fradi-szintű edző. Igaz, azt sem gondoltuk, hogy Thomas Doll az, de a német bizonyította: nem csak játékosként, de edzőként is képes nagyszerű teljesítményre.

- Ennél többet ebből az idényből nem lehetett kihozni – mondta Doll a Magyar Kupa győzelem utáni sajtótájékoztatón, és ezzel bizony nehéz vitatkozni, bár én annyit hozzátenni, a Zeljeznicar elleni továbbjutás azért hozzá tudnám csapni a dicsőséglistához.

Persze, lehet, hogy sok szurkoló már a BL, vagy legalább az EL-csoportkörben látja a Fradit, de ahogy Thomas Doll szombaton mondta: mindenkinek, nekik is tisztában kell lenni a realitásokkal. Egy ilyen sikerhez pedig óriási szerencse is kell – legalábbis a sorsoláskor.

De én most azt üzenek a Fradistáknak: egy kicsit nem foglalkozzanak meg az ősszel, a nemzetközi kupával.
Élvezzék, hogy csapatuk mindent megnyert, amit itthon meg lehet nyerni!



Gera, mester! Öt magyar játékvezető is ott lesz a BL-döntőben