mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ésszerű döntés után nyert a futball!

Mindenkinek gratulálni kell, aki ebben részt vett. Köszönet az MTK vezetőinek, köszönet a Vasas vezetőinek, köszönet a rendőrségnek. És kicsit a hitem is visszatért, miután ezen emberek leültek egy asztalhoz, megbeszélték a dolgokat, és hoztak egy ésszerű, nagyszerű döntést.

A vasassc.hu közleménye szerint a mai, április 29-i dunaújvárosi megbeszélésen részt vett a Fejér megyei Rendőrkapitányság valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság képviselője, az MTK részéről, Domonyai László klubigazgató, valamint Polyák Balázs, a Vasas részéről, Vancsa Miklós ügyvezető, Keresztúri András technikai vezető és Békési Balázs a XIII. kerületi Rendőrkapitányság részéről, a Vasas futball mérkőzések felelőse.

A felek olyan megoldásban egyeztek meg, amely a magyar labdarúgás céljait hivatott követni, és a stadion infrastrukturális lehetőségeit, és az MLSZ előírásait maradéktalanul betartva úgy döntöttek, hogy a lehető legtöbb nézőnek, szurkolónak biztosítsanak lehetőséget az MTK-Vasas bajnoki labdarúgó mérkőzés megtekintésére.

Köszönettel tartozunk mindkét rendőri szervnek és azok képviselőinek, de leginkább az MTK vezetésének, akik a futball és szurkolók mellé állva biztosították az emberek bejutását. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az MTK és annak vezetése dönthetett volna más módon is.

Ezen hozzáállását a Vasas köszöni, és szeretné, ha a két klub korábbi kimondottan jó kapcsolata továbbra is fennmaradna.

 A tárgyaláson a felek a következőkben maradtak:
- Az MTK-Vasas bajnoki mérkőzésre a Vasas szurkolóknak nincs szüksége szurkolói kártyára a belépőjegyek megvásárlásához.

- A mérkőzésre a korábban hirdetett egy szektor helyett három szektor kerül megnyitásra, amelyre a pontosság igénye nélkül közel 1000 szurkoló foglalhat helyet. Fontos megjegyezni, hogy a Vasas FC saját szurkolóinak biztosítását magára vállalja a stadionon belül, ezért fokozottan kérjük szurkolóinkat a sportszerű szurkolásra, mert minden nem a futballpályára való cselekedet, bekiabálás és egyéb ügyekért a Vasast terheli a felelősség, mind anyagi, mind erkölcsi szempontból.

Hozzáfűzni ehhez a dologhoz nem kell semmit!
Csak annyit: köszönet, hogy a magyar futball érdekeit szolgáló döntés született.



Akár a Vasas, akár a Puskás esik ki, ez nem csak az utolsó meccsen múlt! Két győzelem, de mégis milyen más...