mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amikor a klubvezető nem emlékszik a saját szavaira!

Domonyai László, az MTK klubigazgatója is megszólalt az MTK-Vasas meccsel kapcsolatban. A sportvezető elmondta, hogy a rendőrség nem enged be több nézőt a stadionba, ám a Loki mérkőzéssel kapcsolatban rosszul emlékszik- saját szavaira.

A klubigazgató, a csapat weblapjának adott interjúban kifejtette, az MTK nem tehet arról, hogy csak alig 300 Vasas szurkoló mehet be a meccsre, sőt, még ők gyakoroltak kegyet:
„Összesen 1816 helyet engedélyeztek a hatóságok, amikor engedélyt adtak arra, hogy itt játszhassuk OTP Bank Liga mérkőzéseinket. Az UEFA szabályai szerint ennek a tíz százalékának, vagyis 182 Vasas-szurkolónak kellene belépőt biztosítanunk. Ehhez képest mintegy 400 helyet tudunk biztosítani, ennyi a vendégszektor teljes befogadóképessége. A Fáy utcában sem sokkal nagyobb a vendégszektor.” – olvasható a cikkben, amiből az is kiderült, korábban, amikor a Vasas ellen a Vasas-pályán volt otthon az MTK, lényegében nagyvonalúak voltak:
„Az a 18. fordulóban történt, amikor még rengeteg mérkőzés volt hátra a bajnokságból. Nagyvonalúak voltunk a Vasassal. Ez azonban most az utolsó forduló, itt már nincs lehetőség arra, hogy javítsunk, ha hibázunk. Nagyon nagy a tétje a találkozónak, és nem akarjuk, hogy külső körülmények befolyásolják a kimenetelt.”

Mondanám, hogy ezeket a szavakat nem kell minősíteni, de én inkább Domonyai László azon mondataira hívnám fel a figyelmet, amit a korábbi, MTK-Debrecen meccsel kapcsolatban mondott.
„A Debrecen ellen azért játszottunk a Vasas-pályán, mert a mérkőzés eredetileg kitűzött időpontjában a dunaújvárosi létesítmény foglalt volt.”

Nos, Domonyai László nem emlékszik jól a saját szavaira. 

Az említett mérkőzés előtt ugyanis a debreceni játékosok felháborodtak, miszerint a Vasas Stadion játéktere nem túl jó. Erre Domonyai nyilvánosan a következőket mondta csakfoci.hu-nak:
"Két mérkőzést játszottunk eddig Dunaújvárosban, a Honvéd és a Haladás ellen, méghozzá ragyogó minőségű pályán. A Debrecen csapata azonban nem ment bele a pályacserébe. Sajnos így nem tudunk mit tenni, hiszen valamennyi résztvevő beleegyezése kell a helyszínváltozáshoz.

És ha már Domonyai László felhozta, hogy a Loki elleni meccs időpontjában más program volt a dunaújvárosi stadionban: szombaton, az MTK-Vasas meccs után játsszak a Dunaújváros-Kisvárda NB II-es meccset.

Azaz kettős rendeznek Dunaújvárosban.

 



Az MLSZ nem vonja vissza a döntést, de elmagyarázza azt A rendőrség cáfol: ők bizony nem korlátozták az MTK-Vasas nézőszámát!