mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dobogó helyett kieső hely, azaz így bukik meg egy koncepció nélküli futballklub!

Ennél hangzatosabb belépőt nagyon ritkán hallani. Az egyénként utánpótlás-nevelésre létrejött Puskás Akadémiánál a nyáron a horvát – játékosként kétség kívül világsztár – Robert Jarnit nevezték ki  vezetőedzőnek.  A felnőtt csapathoz. Akkor a tréner azt mondta: tét a dobogó. Szombaton menesztették Jarnit, utódja Szíjjártó István lett. Ja, a PFLA  a bajnokság utolsó helyén áll.


  HIRDETÉS



Nem kétség, mára egyértelművé vált: a Puskás Akadémia „idegen test” a magyar futballban.

Nincs múltja, nincs koncepciója, sőt, lényegében a neve is olyan embert idézi, aki soha nem járt Felcsúton, semmi köze nincs a csapathoz. És aki biztosan nem lenne büszke arra, ami Felcsúton történik.

Persze, ettől még lehetne sikeres a klub – de nem az.
Pedig „állami milliók” szépen csordogálnak – vagy épp ömlenek – a csapathoz, de valahogy ez a felnőtteken egyáltalán nem segít.

Pedig a Puskás Akadémia a „cél iránti akaratból” letért az alapításkor megszabott útról. Lassan már nem számított, hogy külföldiek játszanak a csapatban saját nevelésű futballisták helyett, mint ahogy az sem volt fontos, hogy a szakmai stábban egyetlen magyar szakember mellett öt külföldi mondta meg a tutit. (Pedig ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!)

Jarnival a Puskás Akadémia a szezonban a harminc bajnokijából mindössze ötöt nyert meg...

No, ez a tuti megmondás nem jött be!

Bár a csapatba annyi pénzt „öntöttek” télen is, hogy senki nem mert volna a Puskás kiesésére fogadni, most ott tartunk, hogy az állami pénzből felpumpált, külföldi edzők által, idegenlégiósokat alkalmazó  „fantomcsapat” utolsó az NB I-ben.

Persze, esély még van a bennmaradásra, hiszen a Puskás Akadémia, a Békéscsaba és a Vasas ugyanannyi ponttal rendelkezik, de ha sikerül is megőrizni az NB I-es tagságot, az biztosan nem Jarninak köszönhető.

A klubvezetés ugyanis a Békéscsabától, hazai pályán elszenvedett vereség után megvált tőle, és stábjától, és Jarni helyére Szíjjártó Istvánt nevezte ki.

Hogy Szíjjártó István milyen stábbal veselkedik neki az utolsó fordulóknak,már nem lényeg. Akár bennmarad, akár kiesik a csapat, immár bebizonyosodott, a Puskás Akadémiánál a TAO-pénzek bezsebelésén kívül semmilyen szakmai koncepció nem valósul meg.

   

 



Diósgyőri fieszta Angyalföldön (videó) Bár a Telecom költözik az irodaházba, nem a cég vette meg a Fradi-stadion melletti telket, de fontos nekik a Fradi-sas sorsa!