mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Puskás Öcsi szülinpja előtt lett a legendák legendája

Talán a sors akarta így, de Puskás Ferenc születésének 89. évfordulója előtt egy nappal ért véget a goal.com Legendák vb-jének elnevezett szavazássorozata, melynek döntőjében legyőzte Cristiano Ronaldót, ezzel minden idők legjobb futballistájának választották!

Az egy hete kezdődött nemzetközi szavazás egyenes kieséses rendszerben zajlott, a „főtáblára” összesen 16 korábbi és jelenlegi klasszis játékos került be, nemzetközi szakértő zsűri véleménye alapján.

Puskás Ferenc az első körben mindössze 6 szavazattal győzte le Marco Van Bastent, a negyeddöntőben viszont már a szavazatok kétharmadát begyűjtve lépett túl Diego Maradonán. Puskás ellenfele a Real Madrid jelenlegi vezetőedzője, Zinedine Zidane volt a házi elődöntőben, ahol a legendás magyar játékos a mintegy 55 ezer szavazat 63 százalékát söpörte be (hazánkból majdnem 26 ezer voks érkezett), így nagy fölénnyel jutott be a döntőbe.

A finálában a Messit "hosszabbításban" legyőző Cristiano Ronaldo volt Öcsi bácsi ellenfele, és bár CR7 jól kezdett, végül a 192 471 beérkező szavazat 69 százalékát, Puskás Ferenc kapta, ezzel a goal.com olvasói szerint a futballtörténelem legjobb játékosa, a legendák világbajnoka!

A goal.com ezzel a grafikával ünnepli Puskás Ferencet (Fotó: goal.com)

 



Petárdázni, füstbombázni nem lehet – csalni igen Németh Krisztiánnak magyar csapattársa lehet – a BLSZ II-ből