mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Petárdázni, füstbombázni nem lehet – csalni igen

Tegnap két különböző ügyben született két olyan döntés, amely – legalábbis véleményem szerint - alapjaiban rengette meg sokak magyar futballba vetett hitét. Mert amíg a bíróságon mindössze felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kaptak a REAC-meccsek elcsalói, addig az MLSZ ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig a Csepel FC fizessen azért, mert végre igazi futballhangulat volt egy meccsen.

Látszik a gyerek arcán, mennyire retteg. Biztos ezért kapott a Csepel büntetést...

Mint arról beszámoltunk, végre igazi futballhangulat volt egy magyar bajnoki labdarúgó mérkőzésen. Persze, mindenki tudja, hogy a Csepel – Ferencváros II meccsre kilátogató több mint 10 ezer nézőt inkább köszönhetjük a Fradi-szurkolók Kubatov ellenes tüntetésének, mint magának a meccsnek, mégis…Teljesen mindegy, milyen okból telt meg az ódon csepeli stadion, a hangulat remek volt.

Mondom ezt a füstbombák és petárdák ellenére, mert én úgy tartom, ezek igenis hozzátartoznak a jó hangulathoz. Nagy kár, hogy az MLSZ nem osztja ezt a nézetemet, rögtön oda is vágott a Csepelnek egy 300 ezres büntetést „mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, a szurkolók részéről nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért.”

Az már egy másik, egyébként igen dicséretes kérdés, hogy vannak, akik sorban állnak azért, hogy kifizessék ezt a büntetést.

Persze a klub „futott még egy kört”, fellebbezett a döntés ellen, de nem volt apelláta.

Maradt a  300 ezres büntetést, mert petárdázni, füstbombázni márpedig nem lehet, mondta ki tegnap végérvényesen az MLSZ – alig néhány órával az után, hogy a bíróságon mindössze felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kaptak azok, akik másfél évig (2007 szeptembere és 2009 májusa között) folyamatosan elcsalták, megbundázták a REAC-meccseit.

A büntetés – ha ezt lehet büntetésnek nevezni - engem felháborít, ám meglepve vettem tudomásul, hogy ezzel nem mindenki van így.

Állítólag ő volt a magyarországi csalások főkolomposa. Eddig ez egy felfüggesztettet ér (fotó:borsonline.hu)

Egyik, általam nagyon tisztelt, és a bundabotránnyal sokat foglalkozó kollégám a következőt üzente nekem: „ebben a szálban az ügyészek sem kértek letöltendő büntetést, mert nem lehet. Súlyosabbat azonban lehetett volna, mondjuk eltiltani mindenkit a labdarúgástól örökre. Meglátod majd, hogy a Siófok-DVTK kapcsán sokkal súlyosabbak lesznek az ítéletek a legsúlyosabbak pedig majd a nemzetközi szálban lesznek ott akad majd aki 15 évet is kap. „

Nos, ezzel kapcsolatban már azt is felháborítónak tartom, hogy egy másfél évig, folytonosan elkövetett csalássorozat (ami talán bűnszervezettben történt, de ehhez nem értek) tárgyalásakor az ügyész sem kér letöltetendő büntetést.

Kérdem én: akkor minek van ott?

És miért lenne más egy Siófok-DVTK meccs elcsalása, mint egy REAC-bármi meccs elcsalása.

Hogy nem lehet ilyen súlyos büntetést kérni?
Erről kérdezzük meg az átvágott szurkolókat, a becsapott klubvezetőket!
Szerintem egy meccs elcsalásáért is letöltendő börtönbüntetést kell kérni!
És azt is kell adni!

Vajon hány, fogadási csaláson gondolkozó ember rettent meg ettől a büntetéstől? Mert bizony vannak, akik „kaszálok néhány millát, aztán kapok egy felfüggesztetett” elven gondolkoznak…

Azt sajnos - főleg az elmúlt időszak történései után - kétlem, hogy lesznek majd 15 éves büntetések, de azt kívánom, ne nekem legyen igazam.

Legyenek 15 éves börtönbüntetések.
És ha lehetne egy másik kérésem is: ha nincs balhé, verekedés, rongálás, törés-zúzás, akkor ne legyen gond néhány füstbomba meg petárda.

Csak hogy legyenek igazi futballhangulatú bajnoki meccseink is.

 



Anyátok! Puskás Öcsi szülinpja előtt lett a legendák legendája