mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon tényleg eltörli a vénaszkennert Kubatov?

A múlt héten komoly előrelépés történt a Kubatov Gábor kontra Fradi szurkolók ügyében, hiszen a két „tábor” tárgyalt egymással, melynek végén a Fradi-elnök bejelentette, hogy eltörli a stadionból kizárt szurkolók büntetést. Igaz, ez amolyan látszatintézkedés (mindjárt kifejtem, miért), ám a mifocink.com információi szerint ennél komolyabb ígéret is elhangzott a megbeszélésen.

 

"A Ferencvárosi Torna Club vezetése úgy döntött, megteremti annak lehetőségét, hogy a 12 éve annyira várt, 29. bajnoki cím ünneplésén minden zöld-fehér érzelmű szurkolónk részt vehessen. Ezért az érvényben lévő, a Groupama Arénából történt összes kizárást a klub azonnali hatállyal felfüggeszti."
Mindez a fradi.hu-n jelent meg, amit akár előrelépésnek is tekinthetnénk az ügyben, ha nem lenne amolyan látszatintézkedés.

Információink szerint ugyanis a büntetések két hónap múlva egyébként is lejártak volna, és így ugyan bemehetnének a bajnokavatásra a szurkolók, akik a büntetést kapták, azoknak eszük ágában sincs alávetni magukat a vénaszkenneres ellenőrzésnek.

Nem akarunk erről véleményt mondani, nem akarjuk kijelenteni, hogy jó vagy rossz-e a vénaszkenner, az viszont biztos, hogy vannak, akik elutasítják. Mint ahogy olyanok is vannak, akiknek semmi bajuk vele. A nagy gond csak az – legalábbis ha a futballhangulatot nézzük – hogy akik távol maradnak a meccsektől, ők tennék futballmeccsé a futballmeccset.

Az viszont biztos, hogy ezzel az intézkedéssel Kubatov Gábor felteheti a kezét, és azt mondhatja: én megadtam a lehetőséget.

A vénaszkenner elutasításának problémájára viszont még mindig nem találtak megoldást – legalábbis hivatalosan nem.

A mifocink.com információja szerint ugyanis Kubatov Gábort tett arra megjegyzést, hogy a bajnokavatásra felfüggesztené a szkenner használatát, sőt, arra is volt célzás, hogy ez akár állandósulhat is – persze csak az első balhéig vagy büntetésig.

Sejtésünk szerint persze ezt az információt Kubatov Gábor és a Ferencváros sosem fogja megerősíteni, így nem tehetünk mást, minthogy izgatottan várjuk a fejleményeket.

Gyorsan kijelentjük, ha Kubatov Gábor valóban meglépi ezt, azzal minden bizonnyal óriásit nő majd a szurkolók szemében, ráadásul ezek után már a fanatikusokon lesz a sor, hogy bizonyítsák: tudnak folyamatosan kulturált szurkolást bemutatni úgy, hogy a hangulat is remek.

Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: ezzel a döntéssel – persze csak úgy, ha a drukkerek is tudnak majd viselkedni - az egész magyar labdarúgás csak nyerhet!  



Nem csak nekünk, a horvátoknak is tetszett a magyar válogatott Anyátok!