mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dzsudzsák Balázs: Köszönjük a csodálatos hangulatot!

Tegnap kétség kívül szép gólt rúgott Dzsudzsák Balázs, és lám-lám, máris beindult a fizetett pr cikkek sora. Bár még a török bajnokságban a kiesés elől menekülő csapatában sem kap helyet a játékos, ma már azt olvastam, hogy a Besiktasba igazol.  Persze, ez egyáltalán nem a játékos hibája, azt pedig ki kell emelni, hogy tegnap valóban szép gólt lőtt, sőt, abban is igaza lehet, hogy az Eb-n lesz a horvátoknál gyengébb ellenfelünk is.

- Egy nagyon jó csapat ellen álltunk helyt, ez persze nem azt jelenti, hogy ez az 1-1 egy győzelemmel ér fel, helyén kell tudnunk kezelni, s levonni a tanulságokat, hogy mi volt a rossz az első félidőben, és a másodikban mi volt az a váltás, amitől a csapat ennyire meg tudott újulni - értékelt a csapatkapitány.  - Számukra minden mérkőzés nagyon komoly felmérő, és jó érzéssel tölt el, hogy egy előrébb jegyzett csapattal pariban tudtunk lenni. Úgy gondolom, hogy az Eb-csoportunkban lesznek gyengébb ellenfelek, mint ez a mai horvát volt. A szünetben arra volt kihegyezve a megbeszélés, hogy fel kell pörgetnünk a hátulról történő labdafelhozatalt, abban voltunk picit lassúak, s talán ezért is voltak fölényben az első félidőben a horvátok. A szünet után jól szálltak be a cseréink, nyomás alá tudtuk őket helyezni, folyamatosan időben megszereztük a labdát, a második félidőben jól játszott a csapat. Köszönjük a csodálatos hangulatot és azt, hogy ennyien kilátogattak ide.

Az egyenlítő találatot szabadrúgásból jegyző Dzsudzsák felidézte az elrúgás pillanatát, és az Eb-selejtezőkben Románia ellen lőtt gólját is.
- Őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy beleért-e a kapus, de éreztem, hogy bemegy. Nagyon örülök, hogy sikerült egy hasonló gólt lőnöm, mint a románok ellen.



No, ez azért nem volt rossz! Sőt! Az U21-es Eb-selejtező előtt kimondták: a korosztályos válogatottaknál nem a győzelem a legfontosabb!