mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

És az MLSZ odabassz: 300 ezres büntetés az elmúlt évek legjobb hangulatú meccséért

Csepel-Ferencváros NB III-as mérkőzés. Több mint 10 ezer néző, sportszerű szurkolás, nagyszerű, igazi futballhangulat. Csepeli győzelem és…..300 ezer forintos pénzbírság.

Nehéz lenne hasonlatot találni az MLSZ Fegyelmi Bizottság munkájára. Lassan ott tartunk, ha kedd, akkor a klubok úgy rettegnek, mint az emberek a hatvanas években, amikor megállt az a bizonyos elfüggönyözött fekete kocsi a ház előtt.

Ott azért még nem tartunk, hogy öltönyös figurák vallatni vigyenek egy-egy klubvezetők (ám ha így haladunk, lassan ez sem lesz elképzelhetetlen), ám a nagyhatalmú Fegyelmi Bizottság megtorol mindent – ami nem úgy történik, ahogy azt úgy elképzelik.

Most épp a Csepel FC-n állnak bosszút, mert be merték engedni a Ferencváros szurkolókat, mert igazi showműsort mertek csinálni egy futballmeccsből, mert megrendezték az elmúlt évek legjobb hangulatú bajnoki mérkőzését.

A Csepel-Fradi II egy olyan mérkőzés volt, melynek hangulatáról mindenki elismerően nyilatkozott, melyről fényképek és videók százai járták be az internetet.

De a Fegyelmi Bizottságot mindez nem érdekli.

A Fegyelmi Bizottság „a Csepelt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, a szurkolók részéről nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

Én meg a Fegyelmi Bizottság tagjait kötelezném –először külföldi rangadók nézésre úgy, hogy nem a meccset, hanem a lelátót, a hangulatot és a látványelemeket kellene nézniük folyamatosan, alvás nélkül legalább egy hétig-

Aztán pedig "magyar futballhangulat meggyilkolásáért azonnali lemondásra kötelezném őket"



A debreceniek azt a pályát szidják, amelyikhez ők ragaszkodtak! Fityisz az MLSZ-nek: A Fradisták és a Csepeliek is szívesen fizetik ki a büntetést